Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pokemone lovite u snu: Nova igra pomoći će da bolje spavate

None Foto: /IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL 3

Nintendo je otkrio gomilu Pokemon novosti, uključujući igru za spavalice te novi nastavak Detective Pikachu serijala. Pokemon Sleep trebao bi za san napraviti ono što je Pokemon Go napravio za hodanje 2016.

Posljednji Nintendo Direct prošao je u znaku Pokemona, a Japanci su sinoć najavili čak četiri nove videoigre o popularnim džepnim čudovištima.

Pogledajte video

Vjerojatno najbizarnija od njih jest Pokemon Sleep, igra koju Nintendo opisuje kao evoluciju Pokemon Go fenomena koji je 2016. zarazio gotovo cijeli svijet. Radi se o još jednom naslovu američkog studija Niantic Labs, no umjesto da od vas traži da se krećete, nagrađivat će zdravi san. Što to točno znači još nije jasno, no Nintendo je potvrdio kako će uz samu igru za Android i iOS mobitele i tablete prodavati i pametnu narukvicu Pokemon GO Plus +. Ona će nuditi sve funkcionalnosti originalnog Pokemon GO Plus uređaja te također podržavati i Pokemon Sleep, tj. pratiti vaš san i temeljem njega krojiti gameplay. Pokemon Sleep moći ćete igrati i bez tog dodatka, a igra stiže na Google Play Store i Apple App Store sljedeće godine.

Nintendo je sinoć najavio i Pokemon HOME, još jednu mobilnu aplikaciju koja će poklonicima serijala omogućiti upravljanje njihovim kolekcijama džepnih čudovišta diljem cijele moderne franšize. Ovaj gaming servis također stiže na Android i iOS uređaje 2020. te će podržavati sve Pokemon igre za 3DS i Switch konzole, kao i mobitele.

Ohrabrena planetarnim uspjehom kino hita Pokemon Detektiv Pikachu, japanska tvrtka također je obećala nastavak originalne Detective Pikachu igre za 3DS iz 2016. Jedino što je osim toga otkriveno o nadolazećem naslovu jest da će zaključiti priču iz prethodne avanture i debitirati kao ekskluziva za Switch. Strani mediji već nagađaju kako bi Nintendo mogao angažirati Ryana Reynoldsa i tražiti ga da reprizira svoju ulogu Pikachua iz proljetnog blockbustera koji je nadmašio sva očekivanja kritike te zaključno s prošlim vikendom zaradio 350 milijuna američkih dolara na kino blagajnama diljem svijeta, prema procjenama nekoliko servisa.

Što se ovogodišnjih planova za Pokemon serijal tiče, japanski gigant DeNA kroz nekoliko mjeseci izdaje Pokemon Masters, mobilnu igru usredotočenu na bitke između trenera. S Dalekog istoka stiglo je i obećanje da više informacija o ovom besplatnom naslovu stiže već u lipnju.

Komentari (8)
  • Treba napraviti u Hrvatskoj ovo: Skupiti sve igrače igre Pokemon GO. Nakon toga kada se vidi koliko igrača ima treba napraviti lige i to ovako: 3 liga Great League, 2 liga Ultra League, 1 liga Master League. Sve ovisi koliko igrača iz Hrvatske to igra. Jer sam vidio na Facebooku da u svakom većem gradu ima igrača igre Pokemon GO. I onda se to može napraviti. Samo treba to napraviti

    29. 5. 2019,   22:52
  • Na prošloj stranici u toku pisanja za igru Pokemon GO tu dajem veliki +,a drugi video nije se trebao ni pokazati jer on nema veze sa igrom Pokemon GO. Za taj drugi video dajem jedan veliki minus. Ako se piše o Pokemon GO molio bi da ima više video o toj igri ,a ne neki drugi video koji nije trebao biti na toj stranici

    31. 5. 2019,   16:50
  • Treba ovdje da vodi ovu stranicu za igru Pokemon GO ovaj: Koji igra svaki dan video igru Pokemon GO i zna šta će se dogoditi već prije mjesec dana u novom dijelu Pokemon GO igre. Jer je slabo praćena. A to se nije trebalo desiti kao prvo. Jer ima puno dijelova koja ova stranica nije pratila kao prvo. To je za ovaj dio ide 1-. . Možda glavni na ovoj stranici nije ljubitelj igre Pokemona GO,a ako nije trebao je dati nekom drugom igraču igre Pokemon GO da piše šta ima novo u igri. A ne da skoro preko godinu dana nema ništa novog u Pokemon GO igri. Ima puno dijelova u Pokemon igri. Molio bi vas da bolje pratite novosti o igri Pokemon GO. A ako ne će te da to radite dajte drugom igraču igre Pokemon GO da vodi ovaj dio ili mu dajte slobodnu stranicu na vašoj stranici da piše o video igri Pokemon GO

    31. 5. 2019,   08:18