Obavijesti

Tech

Komentari 6

Polovni gumenjak prodaje se za 200 eura, a kajaci za 350 eura

Polovni gumenjak prodaje se za 200 eura, a kajaci za 350 eura
3

NJUŠKALO Među 3100 oglašenih plovila je i 46-metarski motorni brod Wider, koji se prodaje za čak 25 milijuna eura, no raznolika je ponuda i za one plićeg džepa

VIDEO

Na oglasniku Njuškalo prodaje se oko 3100 raznih plovila, od malih čamaca i gumenjaka do jedrilica i motornih brodova.

Najviša tražena cijena među trenutno aktivnim oglasima za motorni brod iznosi 25 milijuna eura, a radi se o brodu Wider 150 koji je dužine 46 metara. Ima pet kabina i dva motora od po 750 konjskih snaga. Na drugom mjestu po cijeni je brod Mondomarine dužine 41 metar koji također ima pet kabina. U oglasniku su objavili prodaju i jedrilice duge 34,6 metara za koju traže oko 20,8 milijuna kuna, no navode da ta cijena ne mora biti konačna. Jedrilica je iz 2004. no izgleda poput starih jedrenjaka, ima dva jarbola te više jedara. Kad nema vjetra, mogu ju pokretati dva dizelska motora od 600 konjskih snaga.

Osim tih velikih, većini nedostupnih brodova, na Njuškalu se mogu pronaći plovila i po pristupačnijim cijenama, između 5000 i 15.000 eura. Oglasi u kategoriji plovila podijeljeni su u potkategorije jedrilice, motorni brodovi, gumenjaci, čamci i mala plovila, jet-ski te ostala plovila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Među najjeftinijim čamcima je gliser Rocca dužine 4,3 metra iz 1990., a vlasnik za njega i prikolicu traži 2231 kunu. No napominje da nisu registrirani.

Među jeftinijim čamcima je i novi gumenjak Luna 200 dužine dva metra koji stoji 3116 kuna, a može prevesti dvoje ljudi. Uz njega se dobiju pumpa i vesla, a ako se ne želi ići na ljudsku snagu trebat će kupiti i motor. Njih je u kategoriji Brodski motori na prodaju oglašeno više od 650. Rabljenih izvanbrodskih motora Tomos 4 može se naći za 1200 kuna. No u oglasniku ima i novih, a najskuplji je Suzuki DF350A koji stoji 249.614 kuna, a u oglasu navode da je to okvirna cijena. Taj motor ima 275 kilovata i obujam 4390 kubika.

Na prodaju je i 230 jet-skijeva, a cijena varira između tisuću i 20 tisuća eura. Najvišu traženu cijenu ima Sea Doo SAR 155 RIB specijaliziran za potragu i spašavanje sa snagom motora od 155 konjskih snaga.

U kategoriji nautika može se pronaći i ostala oprema koja može koristiti na plovilu poput navigacije i odjeće, ali i ona nužna za sigurnost poput prsluka za spašavanje. Pojasa za spašavanje za čamce i brodove koji se koriste za osobne svrhe ima novih za 99 kuna.

Kako bi se moglo upravljati čamcem i brodicom, obavezno treba imati dozvolu. Dozvola kategorije A je za upravljanje brodicama dužine do sedam metara, s motorom do 15 kilovata, a treba imati navršenih 15 godina. Uz tu dozvolu ne smije se udaljavati više od šest nautičkih milja od obale. Za veće brodove sa snažnijim motorima i za plovidbu dalje od obale treba imati drugačije dozvole, B te C kategorije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković