Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Popnite se na 'krov svijeta' iz svoje fotelje u 3D tehnologiji

None Foto: Reuters 5

Stranica Everest Avalance Tragedy napravljena je u čast 16 šerpi koji su u ožujku poginuli na Mount Everestu. Putem 3D mape imate priliku upoznati se s planinom

Popnite se ne Mount Everest dok sjedite u naslonjaču i uživate u toplini svog doma. I to je moguće.

Iako nije ni približno pravom doživljaju Everest Avalance Tragedy je web stranica koja omogućuje korisnicima da se detaljno upoznaju sa svim etapama osvajanja "krova svijeta" putem 3D mape. Ujedno je odlično rješenje za sve one koji oduvijek maštaju o usponu na najvišu planinu, a nemaju dovoljno vremena, hrabrosti ili kondicije.

"Planinari u papučama" kreću od baznog kampa i penju se do samog vrha, na 8.848 metara visine.

Stranica je kreirana u čast  16 nepalskih šerpa koje su poginule u lavini 18. ožujka ove godine na području koje se naziva "polje kokica". Tijekom razgledavanja planine, predviđena je pauza na mjestu gdje se dogodila tragedija. Svi oni koji žele pomoći obiteljima žrtava mogu to učiniti uplatom donacija na link koji se nalazi sa strane. Također možete pročitati dnevnik uspona na planinu, saznati više o šerpama - lokalnim vodičima i o samoj tragediji.

Komentari (6)
  • Ma super, ali nije to to kao kada si doslovno na licu mjesta. A pošto većina neće nikada moći da si priušti ovakav put, može i ovo proći.

    19. 8. 2014,   14:32
  • ja bi isao tamo da bi mogao Super izgleda! Jos ovaj zvuk uffff kao da si tamo jezivo!

    19. 8. 2014,   13:18