Obavijesti

Tech

Komentari 14

Porsche povećao udio u Rimac Automobilima na 15,5 posto

Porsche povećao udio u Rimac Automobilima na 15,5 posto
1

Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i glavni financijski direktor Porsche AG-a izjavio je da je Porsche godinu dana pratio pozitivan razvoj tvrtke Rimac

VIDEO

Njemački proizvođač automobila Porsche povećao je svoja ulaganja u Rimac Automobile, pa tako njegov udio u automobilskoj kompaniji iz Svete Nedjelje sada doseže 15,5 posto.

Rimac Automobili u objavi na svojoj internetskoj stranici podsjećaju da je Porsche u lipnju prošle godine kupio 10 posto udjela u toj kompaniji te ističu kako povećanje udjela Porschea jača već uspostavljeno partnerstvo.

"Budući da Porsche povećava raspon svojih elektrificiranih modela, partnerstvo će koristiti stručnost Rimca u elektrifikaciji vozila, uključujući pogonske sklopove, baterije, motore i invertere", kažu iz Rimca.

Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i glavni financijski direktor Porsche AG-a izjavio je da je Porsche godinu dana pratio pozitivan razvoj tvrtke Rimac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Brzo nam je postalo jasno da Porsche i Rimac mogu puno naučiti jedni od drugih. Vjerujemo u Matu Rimca i njegovu tvrtku, tako da smo sada povećali svoj udio i proširujemo suradnju u baterijskoj tehnologiji", rekao je Meschke.

Osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila Mate Rimac kazao je da je jedna od najvažnijih prekretnica u povijesti tvrtke osvajanje Porschea kao partnera.

"Činjenica da Porsche sada povećava svoj ulog najbolja je potvrda naše suradnje i osnova za još bliži odnos. Tek smo na početku našeg partnerstva, a naša visoka očekivanja već su ispunjena. Imamo mnogo ideja koje želimo zajedno ostvariti u budućnosti. Ključno je stvoriti situaciju "win-win" za oba partnera i dodavati vrijednost našim krajnjim kupcima razvijanjem uzbudljivih elektrificiranih modela", izjavio je Rimac.

Iz hrvatske tehnološke tvrtke ističu da će povećanje udjela Porschea u Rimcu doprinijeti brzom tempu razvoja tvrtke, što uključuje značajno povećanje proizvodnje komponenti.

Osim dizajniranja, razvoja i proizvodnje naprednih tehnologija za razne marke automobila visokih performanse, Rimac trenutno dovršava razvoj C_Two automobila, uoči proizvodnje u 2020. godini. Automobil će proći intenzivan program testiranja u sklopu homologacije za distribuciju na svim svjetskim tržištima, napominju iz Rimca.

Rimac Automobili osnovani su 2009. godine, a tvrtka danas razvija i proizvodi ključne sustave za elektrifikaciju vozila za mnoge svjetske automobilske tvrtke, a istodobno podiže standarde za električna vozila visokih performansi svojim vlastitim električnim hiper automobilima, stoji na internetskim stranicama tvrtke.

Zapošljavaju oko 600 radnika, s planovima za snažan rast i u budućnosti, a sljedeći izazov im je narasti od proizvođača malih količina složenih električnih komponenti visokih performansi u etabliranog dobavljača Tier-1 razine.

"Rimac u 2020., u postrojenjima koja se trenutno uspostavljaju, planira otvoriti nove proizvodne linije za proizvodnju velikih količina baterija, pogonskih sustava i automobila C_Two", kažu iz tvrtke.

Pokretanje videa...

00:28

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'
TREBALO IZGORJETI U ATMOSFERI

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'

Muškarcu iz Floride svemirsko smeće teško 2 kilograma je velikom snagom proletjelo kroz krov kuće: 'Zahvalan sam što nitko nije ozlijeđen'

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...
Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju