Obavijesti

Tech

Komentari 2

Povratak u prirodu: Motorola Edge 50 Ultra dobila je poleđinu od pravog drva i top hardver

Povratak u prirodu: Motorola Edge 50 Ultra dobila je poleđinu od pravog drva i top hardver
10

Nakon lanjske Edge 40 serije, Motorola je na najsnažniji model ugradila moćniji hardver, ali i zanimljivu poleđinu od pravog drva te prilično sposobne kamere i bateriju s brzim punjenjem

VIDEO

Motorola se Edge linijom telefona nametala među srednjom klasom telefona, a danas su predstavili i novu Edge 50 liniju kojom grabe i prema top klasi, a na novim uređajima vratili su jedan svoj stari klasik iz 2014. godine. Najmoćniji od tri modela, Edge 50 Ultra, će kao jednu od opcija imati poleđinu od pravog drva, a tu  je i veganska koža.

Uz Edge 50 Ultra, stižu i Edge 50 Fusion te Edge 50 Pro, a Motorola je predstavila i nove Moto Buds Plus slušalice.

Edge 50 Ultra dolazi s novim Snapdragon 8s Gen 3 čipsetom, koji je nešto slabiji od 8 Gen 3 verzije. Opremili su ga 6,7-inčnim Super HD pOLED ekranom (2712 x 1220 piksela) s osvježenjem od 144 Hz te Pantone certifikatom za boje. Navodi se 2500 nita maksimalne svjetline. Težak je 197 grama, izrađen od aluminija, a prednju stranu štiti Gorilla Glass Victus. Ima 12/16 GB RAM-a i 512 GB ili 1 TB memorije te podržava microSD kartice.

Podržava 125W punjenje te 50W bežično punjenje baterije od 4500 mAh. Uz to, ima i IP68 otpornost.

Ovaj uređaj ima 50MP glavnu leću s OIS i f/1,6, 64MP telefoto leću s 3x optičkim zumom i 100x Super Zoom i f/2,4 blendom, 50MP ultraširoku leću s f/2,0 blendom i autofokusom za makro snimanje te 50MP selfie kameru s autofokusom. Glavna leća također kombinira piksele u veću ultra pikselnu veličinu od 2,4 µm kako bi apsorbirala 20% više svjetla za bolje performanse noću.

Telefon dolazi s Androidom 14 i HelloUX sučeljem s novim dizajnom koji postaje sve više asistivan uz moto ai, navodi Motorola. Bez obzira na to je li netko tehnički potkovan ili je prvi put vlasnik pametnog telefona, Hello UX korisnicima olakšava korištenje svog uređaja, pronalaženje onoga što traže i da u kraćem vremenu ostvare više. Moći će prijeći prstom prema gore u paleti aplikacija kako bi pretražili aplikacije na uređaju, kontakte i postavke—a uskoro će korisnici moći koristiti istu funkciju pretraživanja za pristup još više informacija sa svog uređaja pomoću web pretraživanja i generativne umjetne inteligencije. U prodaju stiže u sljedećim tjednima po cijeni od 999 eura.

Edge 50 Pro mrvicu je uži (za 0,4 mm) i dolazi s gotovo jednakim ekranom, ali nešto slabijom svjetlinom (2000 nita) te ga pogoni Snapdragon 7 Gen 3. Dolazit će u varijantama memorije od 129 do 512 GB te sa 8 i 12 GB RAM-A. glavnu riječ vodi kamera od 50 mpx s f/1,4 blendom i OIS, a tu je 10 mpx telefoto kamera s 3x optičkim uvećanjem te 13 mpx širokokutna. Sprijeda je ista kamera, a ista je i baterija. Stiže već ovaj tjedan po 700 eura, ali promotivna cijena iznosit će joj 549 eura.


Edge 50 Fusion još je malo uži, ali dijeli ekran iste dijagonale, no ima 1600 nita svjetline te nešto nižu rezoluciju od 1080 x 2400 piksela. Pogoni ga Snapdragon 7s Gen2, a opremit će ga sa 128 do 512 GB te 8 i 12 GB RAM-a. Izgubio je periskopsku kameru, a prednja je ograničena na 32 mpx. Baterija je kapaciteta 5000 mAh, a podržava 68W punjenje. Ona će stajati oko 350 eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook
NOVI PROBLEMI ZA METU

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook

Probleme bilježe korisnici u SAD-u, Australiji, dijelovima Europe, među kojima je i Hrvatska. Iz Mete se još nisu oglasili, a Downdetector bilježi i probleme u radu Facebooka.

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'
SMETA IM I ZAKON O TAJVANU

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'

Biden je potpisao i odvojeni prijedlog zakona povezan s tim paketom koji zabranjuje TikTok u SAD-u ako ga njegov kineski vlasnik ByteDance ne proda u roku od godinu dana...
U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija
ENDPOINT PROTECT

U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija

Endpoint Protect nudi poslovnim korisnicima, odnosno poduzećima svih veličina, sveobuhvatno rješenje za sigurnost koje kombinira detekciju, analizu, odgovor i sprječavanje prijetnji