Obavijesti

Tech

Komentari 15

Povratak u prošlost: Ma koja digitalizacija, ovo su igračke

Povratak u prošlost: Ma koja digitalizacija, ovo su igračke
1

Poznata trgovina igračkama Argos slavi 45. rođendan i tim povodom organizira izložbu igračaka iz 70-tih, 80-tih i 90-tih. Mnoge od njih popularne su i danas...

VIDEO

Mnoge generacije odrasle su listajući Argosov katalog uoči blagdana i birajući omiljene igračke za poklon, a sad će ih se moći opet prisjetiti jer se vraćaju najbolje prodavane igračke.

Argos slavi 45 godina postojanja i tim povodom organizira izložbu igračaka u Tottenham Court Roadu u Londonu, gdje će biti izložene igračke koje su obilježile djetinjstvo danas odraslih ljudi.

Bit će tu figurica Darth Vadera iz Ratova zvijezda iz 1970-ih, pa Gladni, gladni vodenkonj i Rizik iz 1980-ih te, tad izuzetno moderni, Laser tag. Najmlađe generacije upoznat će na izložbi što je Rubikova kocka i Gameboy.

Bit će tu nešto i za generacije koje su odrastale 2000-ih, poput igre Tko želi biti milijunaš, Playstationa i Xboxa.

- Argos je sinonim za igračke za generacije i generacije obitelji i tako više od četiri desetljeća. Htjeli smo to proslaviti uz najdraže i najpopularnije klasike. Ovo je fantastična prilika za vraćanje u djetinjstvo i da mladi otkriju koliko su se igračke promijenile kroz godine - rekla je Juliet Ward, direktorica prodaje igračaka u Argosu.

Osim starih, bit će izložene i igračke koje su i danas jednako popularne kao i prije 30 godina. Jedna od tih su Lego kockice koje su u Argosu u prodaju krenule 1982. Na izložbi će biti otvorene razne igraonice za upoznavanje s igračkama i radionice. Uz to, stručnjaci će izložiti i ovogodišnje modele za najmlađe generacije te igračke za koje se očekuje da će se proizvoditi u budućnosti.

Dart Vader - Figurica je nakon filma ‘Ratovi zvijezda’ iz 1977. doslovno rasprodana u jednom danu. Uz Dartha Vadera, bile su popularne i figurice robota R2D2 i C3PO.
Rizik -  Iako je nastala 1957., zaživjela je tek u Argosu 1974. Ova strateška igra i danas je jedna od popularnijih društvenih igara.
Tko želi biti milijunaš? - Svi znamo za ovaj popularni televizijski kviz, a neki od nas igrali su i društvenu igru na tu temu. Nastala je 2001. godine, a prodavala se u čak 160 zemalja svijeta.
Lego city - Lego kockice popularne su danas jednako kao što su bile popularne i prije 30, 40 godina. Nastale su 1947. godine, a popularne širom svijeta postale su 1958. Kockice proizvedene tad mogu se kombinirati s onima proizvedenima danas.
Rubikova kocka - Današnja djeca smatraju da je problem proći razinu neke kompjutorske igrice. No zaista je pravi problem složiti sve strane Rubikove kocke. Neki uspiju složiti tek jednu stranu.
Furbies - Kad je izašla 1998., postala je igračka koju djeca obavezno moraju imati. Igračka se mogla kretati, a također je mogla i govoriti te naučiti neke riječi engleskog jezika.
Gladni, gladni vodenkonji - Ova igrica nastala je 1967., a do 1980. postala je najpopularnija igrica na svijetu. Cilj u igrici je sa svojim vodenkonjem pojesti sve kuglice na ploči.
Paw patrol - Jedna od najbolje prodavanih igrački ove godine. Radi se o vatrogasnom kamionu s dizalicom koja se može proširiti, a njome upravljaju psi vatrogasci. Igračka će se prodavati i za božićne blagdane.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu