Obavijesti

Tech

Komentari 32

Pravi SF telefon: CAT S60 je prvi koji ima termalnu kameru

Pravi SF telefon: CAT S60  je prvi koji ima termalnu kameru
5

Pogled kroz ekran ovog telefona podsjeća na SF hitove poput Aliena ili Predatora, a termalnom kamerom možemo snimati i fotografije. Mjeri temperaturu na udaljenosti od 30 m

VIDEO

Caterpillar koji je mnogima poznatiji po teškoj mehanizaciji, na Svjetskom kongresu u Barceloni je ovaj tjedan predstavio CAT S60, prvi pametni telefon na svijetu koji ima ugrađenu toplinsku kameru. 

Telefon je dobio kameru tvrtke FLIR, a ako se pitate čemu to - u CAT-u navode da će vlasnicima (prvenstveno u građevini ili proizvodnji) poslužiti da otkriju gdje se gubi toplina, uoče vlagu, pregrijavaju li se električni uređaji i sklopovi, ali i da njime vidimo u potpunom mraku. Pogled kroz ekran ovog telefona automatski podsjeća na legendarnog Predatora. 

Toplinska kamera može prepoznati toplinu i izmjeriti površinske temperature s udaljenosti 15 do 30 metara i vidjeti kroz zatamnjenja poput dima. Kamera se inače nalazi odmah iznad klasične kamere od 13 megapiksela na stražnjoj strani uređaja. 
Sam telefon prilično je robustan, što i mora biti jer su ga dizajnirali da izdrži padove na beton s visine 1,8 metara, a otporan je na prašinu i vodu. Moći će izdržati do sat vremena na dubini od pet metara. 

Što se samog telefona tiče, radi se o uređaju dijagonale 4,7 inča koji se naravno može koristiti s mokrim prstima ili u rukavicama. Dolazi sa Snapdragon 617 procesorom te 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. U njemu je najnoviji Android Marshmallow, a ovaj LTE telefon snimat će selfije u rezoluciji od 5 megapiksela. Kapacitet baterije je 3800 mAh. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.