Obavijesti

Tech

Komentari 34

Prijavio je suigrača iz Call of Dutyja, sve završilo ubojstvom

Prijavio je suigrača iz Call of Dutyja, sve završilo ubojstvom
1

Mladi Amerikanac ubijen je u noći s petka na subotu nakon što mu je igrač Call of Dutyja na kućna vrata poslao policiju pod sumnjam na ubojstvo i držanje taoca.

VIDEO

Jedan od najnegativnijih trendova koji je u nekoliko proteklih godina iznjedrila gaming scena je tzv. 'swatting', pozivanje policije protivničkom igraču kako bi ga se omelo u igri. Nažalost, tragični slučaj 28-godišnjeg Andrewa Fincha iz Kansasa nije prvi smrtni slučaj kojemu je uzrok upravo swatting. 

Načelnik policije gradića Wichite, Troy Livingston, za medije je potvrdio da je policija 28-godišnjaka ubila na njegovom kućnom pragu po primitku, ispostavilo se, lažne prijave. 

Kratkom istragom utvrđeno je da se radi o slučaju swattinga nakon burne rasprave dva igrača Call of Dutyja koji su igrali za isti team. Naime, piše PCGamer, nekoliko je suigrača potvrdilo da je došlo do svađe između igrača pod nadimcima 'Miruhcle' i 'Baperizer'. U jednom je trenu 'Baperizer' od trećeg suigrača 'Swautistica' zatražio da 'Miruhcleu' pošalje policiju. 

'Miruhcle' ih je i izazvao na to, ali im je dao lažnu adresu tj. adresu svojeg susjeda. I tako je u cijeloj priči, ni kriv, ni dužan, nastradao Andrew Finch. 

Zbog svega je na kraju uhićen Tyler Barris, 25-godišnjak iz Los Angelesa. On je već otprije poznat policiji i to za nekoliko lažnih dojava o bombama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama