Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Procurili detalji: Huawei i pod zabranom jako udara na vrh

None Foto: evLeaks/Twitter 5

Mate 30 serija telefona neće smjeti imati Googleove servise, barem kako sada stvari stoje. No, fotografije i specifikacije otkrivaju brutalne telefone kojima Huawei pokazuje najbolje što mogu ugraditi u mobitel

Huawei će u četvrtak i službeno otkriti Mate 30 seriju telefona, prvih na koje izravno utječe Trumpova zabrana, ali zahvaljujući novom curenju informacija već danas se zna kako bi trebali izgledati svi modeli, a stiže ih čak četiri. 

Evan Blass na Twitteru je objavio fotografije koje otkrivaju Mate 30 Pro, Mate 30, Lite te Porsche Design varijantu novog telefona. 

Foto: evLeaks/Twitter

Najnoviji promo render daje dosad najbolji pogled na Mate 30 Pro i njegov okrugli modul za kameru. Ovdje bi trebala biti glavna kamera od 40 megapiksela, nova 40-megapikselna kamera za video, 3x telefoto leća te dodatni TOF senzor. Fotografije otkrivaju i da je bljeskalica smještena na rub uređaja. 

S prednje strane se vidi širok 'zub' u kojem su dvije kamere od 32 megapiksela, s time da je potonja širokokutna. Kraj njih se nalazi i senzor za prepoznavanje lica. Pro bi trebao imati 6,8-inčni ekran zakrivljen prema rubovima ispod kojeg će biti senzor otiska prsta. 

Sve će pogoniti Kirin 990 5G kojeg su najavili u Berlinu, a sadašnje glasine sugeriraju da bi osnovnu varijantu sa 8/512 GB memorije. Baterija bi u odnosu na lanjski model trebala narasti na 4500 mAh, uz brzi punjač. E sad najveća enigma bit će kako će izgledati i raditi Android 10 s EMUI 10 - ali bez Googleovih servisa. Ranije su iz Huaweija najavljivali kako rade s partnerima na rješenju koje će omogućiti instalaciju Googleovih aplikacija. 

Foto: evLeaks/Twitter

Mate 30 će također imati kameru unutar prstena, a s prednje strane nešto uži 'zub' te ekran bez zaobljenog dijela preko ruba. Očekuju se i nešto skromnije perofmanse kamera, ali i isti procesor. Ovdje bi trebali dobiti 6/128 GB u osnovnoj varijanti.

Foto: evLeaks/Twitter

Mate 30 Porsche Design u osnovi je Pro verzija novog telefona, ali s dizajnerskim zahvatima iz Porsche Design studija. Tako nema prstena oko kamere, a telefon bi trebao dobiti 12/512 GB memorije.

Foto: evLeaks/Twitter

Lite varijanta će biti i najjeftinija. Uz 6,3-inčni ekran, na prednjoj strani će biti kamera koja 'buši' ekran u kutu. Straga će biti četiri kamere, ali vodje bi uz 48-megapikselni senzor trebali dobiti širokokutni od 8 te dvije kamere od 2 megapiksela za dubinke podatke i makro fotografiju. Pogonit će ga Kirin 810, a baterija je kapaciteta 4000 mAh, prenosi Phone Arena.

Komentari (14)
  • Galaxy s10 pola sata slikanja i ode 25% baterije, vraćam se doma a Samsung na 17 a Huawei p20 na 69 posto baterije!!!

    17. 9. 2019,   09:40
  • Ovi Kinezi naši ljudi. Prvo Mate pa će Stipe i Jure i onda perjanica modela Ante.

    17. 9. 2019,   20:40
  • prekasno je za maknuti proizvodnju iz kine, kako smo sijali, tako ćemo i žnjeti, odnosno nećemo nego ćemo prositi kineze da nam daju ostatke svoje žetve; jedinu nadu vidim u činjenici da im je ekonomija brutalno opterećena dugom ali opet - tko će se usuditi naplatiti jednom kada taj mjehurić prsne?

    17. 9. 2019,   09:29