Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prodaju luksuzne automobile, a sav novac dat će siromašnima

Na aukciji su, a između ostalih automobila u ponudi Lamborghini Murcielago Roadster, tri Porschea, nekoliko blindiranih SUV-ova, Mercedesa, Corvette, Ford Mustang...

Meksička vlada licitirat će 82 vozila koja je zaplijenila policija, a novac će investirati u najsiromašnije zajednice u državi. Za sudjelovanje na aukciji treba uplatiti simboličnu kotizaciju (oko 30 kuna), a predsjednik Andrés Manuel López Obrador rekao je kako će se aukcija održati u novootvorenom 'Institutu za vraćanje opljačkanih sredstava narodu'.

- Sve što je oduzeto kriminalcima sada će biti darovano narodu, osobito siromašnim zajednicama. Pljačkali su siromašne i davali korumpiranima. Ne više! Sve oduzeto vraćamo legitimnim vlasnicima resursa, narodu - rekao je Predsjednik. Vlada vjeruje kako se ovom aukcijom vozila može prikupiti najmanje 1,5 milijuna eura.

Foto: Screenshot/YouTube/Ruptly

Nakon ove, održat će se još nekoliko sličnih aukcija. Na sljedećoj će se prodavati tri zaplijenjene kuće, vrijedne najmanje 6,5 milijuna eura, a prihod će se uplatiti u programe rehabilitacije mladih ovisnika. Na trećoj aukciji prodat će se nakit zaplijenjen organiziranim kriminalnim skupinama.

 

POGLEDAJTE Lvl8. GAMING RECENZIJU:

Komentari (5)
  • Pa, ovdje je nezasitna glad za luksuznim automobilima. Neka ih samo parkiraju na Trgu sv. Marka, oko njih će se potući članovi Vlade i Sabora.

    25. 5. 2019,   15:45
  • Kad naša policija,sudovi,dorh i uskok nebi bili pod kontrolom HDZa, i kad bi radili svoj posao neovisno od te sudski osuđene kriminalne organizacije, i kad bi se narodu vratila sva sredstva koja je ta kriminalna organizacija pokrala , Hrvatska bi doživila preporod ...

    26. 5. 2019,   14:15
  • lijepo od njih, siromašnima treba pomagati

    27. 5. 2019,   22:40