Obavijesti

Tech

Komentari 43

Profesionalne gamere iz Vip Adria lige gledat ćemo na TV-u

Profesionalne gamere iz Vip Adria lige gledat ćemo na TV-u
5

Vipnet u svojoj ponudi već ima eSportsTV, ali pokreće i vlastite sportske kanale na kojima će se gledati Vip Adria liga, što će profesionalni gaming dovesti do puno većeg broja gledatelja

VIDEO

Regionalna esport liga iza koje stoje Vipnet i ESL, najveća svjetska esport kompanija, ulazi u drugu sezonu, a najbolji igrači regije od travnja će se obračunavati u najpopularnijim igrama - Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends. 

Nakon više od 500 mečeva u kojima se borilo 1200 igrača te 4 milijuna pregleda, najbolji timovi prve sezone bili su Valiance i KlikTech koji sada brane naslove. Njihove nastupe, ali i ostale finalne mečeve na Reboot InfoGameru pratilo je uživo više od 70.000 ljudi, a timovi su se borili za ukupno 24.000 eura. No u drugoj sezoni stvari idu korak dalje. 

Vip Adria liga u drugoj sezoni će se moći gledati na svim Vip i B.net TV platformama. Kako je najavio Lordan Kondić, Vipnetov direktor marketinga, nakon što su osigurali UEFA Ligu prvaka u iduće tri sezone, Vipnet od 1. srpnja pokreće nove specijalizirane kanale, a na njima će se uživo prenositi i Vip Adria liga. 

- U ESL-u razvoj esporta ne vidimo kao sprint, već kao maraton. Lijepo je vidjeti toliki broj strastvenih profesionalaca i entuzijasta u regionalnoj esport zajednici – igrača, timova, medija i talenata - rekao je Martin Kadinov, ESL-ov regionalni manager za jugoistočnu Europu koji je dodao i kako se raduju razvoju lokalnih talenata i njihovom iskoraku na globalnu esport scenu.

Natjecanje u Counter-Strike: Global Offensive započinje početkom travnja online kvalifikacijama, dok će najbolji League of Legends timovi iz regije s online kvalifikacijama krenuti od sredine lipnja. Grupne faze natjecanja, kao i playoff u oba esport naslova bit će tijekom rujna, listopada i prve polovice studenog, dok je veliko finale Vip Adria lige na rasporedu 24. i 25. studenoga na Reboot InfoGameru. O uspjehu Vip Adria lige najbolje govori podatak da je nakon osvajanja prvog izdanja natjecanja i titule najkorisnijeg igrača velikog finala, Toni "Sacre" Sabalić potpisao za jednu od najjačih League of Legends momčadi Europe, francuski G2 Esports i tako se pridružio još jednom Hrvatu, Luki "PerkZu" Perkoviću.

- Nedostatak igračke konkurencije u regiji ne tjera nas dovoljno naprijed. Naš je cilj doći na međunarodne turnire i kad bi ESL razmotrio o pretvaranju Vip Adria lige u jedan od kvalifikacijskih turnira za ESL Pro ligu ili jedan od drugih većih ESL turnira, to bi bio najbolji ishod i poziv na buđenje – ne samo za Valiance and Co, već i za sve polu-profesionalne i profesionalne CSGO timove u regiji - rekao je Alen Šola iz Valiancea. Inače, nagradni fond u drugoj sezoni opet će biti minimalno 20.000 eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....