Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prve fotografije nove elektro zvijeri Rimca i Pininfarina...

None Foto: 5

Automobil je snimljen u vožnji u blizini Torina, a iz Pininfarine su potvrdili kako će biti službeno predstavljen na autoshowu Monterey Car Week u Kaliforniji. U proizvodnji automobilla sudjelovao je Mate Rimac

Već je prošle godine dogovoreno da će automobili Pininfarina surađivati s Rimcem kao glavnim tehničkim partnerom na proizvodnji svog prvog električnog hiperautomobila, a iz Pininfarine su danas poručili da znaju da je Rimac pravi čovjek za ovaj projekt.

Mate Rimac je rekao kako su u tvrtki uzbuđeni zbog ovog izazova, a danas su objavljene i prve fotografije i snimke u vožnji električnog hiperautomobila Battista na kojem surađuju Rimac i Pininfarina.

VIDEO: 'PILA' STIGLA U ZAGREB Posao od 600 mil. kuna: Rimac i Pininfarina rade novu jurilicu

Automobil je snimljen u vožnji u blizini Torina, a iz Pininfarine su potvrdili kako će biti službeno predstavljen na autoshowu Monterey Car Week u Kaliforniji.

Dogovoreno je kako će Rimac osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav u razvoju prvog električnog automobila visokih performansi tvrtke Pininfarina, a radi se o ugovoru u vrijednosti od 80 milijuna eura.

Na svojem je FB-u fotografije automobila podijelio i Mate Rimac.

Battista dijeli pogonski sklop s Rimčevim C_Two, ali postoje tehničke razlike, piše Autocar.

- Mi ćemo dijeliti 40 do 50 posto tehničkih komponenti, kao što su sirovi kostur pogonskog sklopa, ali to kako je podešen, amplitude ubrzanja, karakteristike načina vožnje... Sve to dolazi od nas i jako je različito - objasnio je izvršnih direktor Pininfarine Michael Perschke.

PREZENTIRAT ĆE JU VLADI Rimac je 2 godine radio studiju za privlačenje autoindustrije

Tvorci Battiste tvrde da se radi o najmoćnijem automobilu koji je zakonski dozvoljeno voziti na cesti, a koji je proizveden u Italiji. 

Pininfarina planira proizvesti 150 automobila modela Battista, a prema Autocaru, njihova prodaja gotovo je jednako raspodijeljena za Europu i SAD.

Komentari (22)
  • Dobra pila

    10. 8. 2019,   00:07
  • Već deset godina gledamo te prototipe. Kad će konačno sa magle preći na prodaju automobila.

    8. 8. 2019,   12:18
  • lipo lipo,ovii more u okuki...smotat...

    8. 8. 2019,   11:44