Obavijesti

Tech

Komentari 6

Prvi pametni satovi s Android Wearom uskoro idu u prodaju

Prvi pametni satovi s Android Wearom uskoro idu u prodaju
4

To su zasad LG G Watch i Samsung Gear Live, dok će Motorolin Moto 360 biti pušten u prodaju tek kasnije tijekom ljeta, a predstavili su ga u San Franciscu

VIDEO

Prvi pametni satovi pokretani operativnim sustavom Android Wear dostupni su za prednarudžbe, objavio je Google. To su zasad LG G Watch i Samsung Gear Live, dok će Motorolin Moto 360 biti pušten u prodaju tek kasnije tijekom ljeta. Motorolin sat, koji se od ostalih uređaja razlikuje okruglim dizajnom, demonstriran je na Googleovoj konferenciji I/O u San Franciscu.

G Watch stoji 229, a Gear Live 200 dolara. Isporuke oba uređaja trebale bi krenuti 7. srpnja, a vlasnicima će biti potreban smartphone s operativnim sustavom Android 4.3 ili novijim.

Iz Samsunga su poručili kako je njihov pametni sat osmišljen kako bi korisnicima omogućio pristup najvažnijim informacijama u svakom trenutku.

- Samsung je predvodnik na brzorastućem tržištu nosivih uređaja. Predstavljanjem novog Gear Live, korisnicima želimo omogućiti još veći izbor jednostavnih i intuitivnih pametnih satova – rekao je JK Shin, direktor i predsjednik uprave odjela IT & Mobile tvrtke Samsung Electronics.

Gear Live opremljen je zaslonom Super Amoled od 1,63 inča, procesorom od 1,2 GHz, ima 512 MB RAM-a i 4 GB interne memorije, kao i zaštitu IP67 od prašine i vlage. Naglasak je stavljen na zdravlje pa je uređaj opremljen i senzorom otkucaja srca i mnoštvom aplikacija koje brinu o zdravlju.

LG G Watch ima slične performanse, istu brzinu procesora, RAM i internu memoriju te razinu zaštite od prašine i vlage, ali i nešto veći IPS-ekran od 1,65 inča. S masom od 63 grama za 4 je grama teži od Samsungova uređaja. Oba uređaja imaju narukvice koje korisnici mogu mijenjati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama