Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prvi zločin u svemiru: 'Brinula sam se, zato sam to napravila'

None Foto: NASA 8

Anne McClain bila je u središtu pozornosti ranije ove godine. Trebala je biti, zajedno s Christinom Koch, prva žena koja je izašla iz ISS-a u šetnju svemirom

NASA istražuje optužbu za prvo kriminalno djelo u svemiru, odnosno na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS). Na meti optužba je NASA-ina astronautkinja Anne McClain koju je donedavna supruga optužila da je tijekom boravka na ISS-u pristupila njezinom bankovnom računu. 

Anne je priznala da je imala uvid u bankovne račune svoje bivše supruge, ali da nije počinila nikakav prijestup. Njezin odvjetnik Rusty Hardin pojasnio je da je Anne samo željela biti sigurna da su sve obiteljske financije u redu i da ima dovoljno novaca za brigu o sinu. Istaknuo je i da Anne nije ni znala da je njezina uskoro bivša supruga Summer Worden od banke zatražila da se ukine pristup. 

Astronaut Anne McClain assists fellow astronauts Christina Koch and Nick Hague ahead of a set of upcoming spacewalks at the International Space Station | Autor: NASA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: NASA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Anne i Summer vjenčale su se 2014. godine. Summer tada nije pristala da Anne usvoji njezinog sina koji sad ima šest godina. Ipak, Anne je cijelo vrijeme financijski pomagala dječaku, a prošle godine je na sudu zatražila diobu roditeljskih prava optužujući dječakovu majku za loš temperament i nepromišljene financijske odluke. Worden je tada pokrenula zahtjev za razvodom, no Anne je u međuvremenu otišla na ISS. 

- Nema istine u tim navodima. Prolazimo kroz bolno osobno odvajanje koje je, nažalost, sad u medijima. Hvala na potpori. Svoj komentar dat ću nakon što je istraga gotova. Imam povjerenja u institucije - napisala je Anne na svom Twitteru prije par dana. 

Anne McClain je već početkom ove godine bila u centru pažnje javnosti. Ona i Christina Koch trebale su 29. ožujka postati prve žene koje su izašle u šetnju po svemiru. No, zbog problema s opremom i svemirskim odijelom McClain ipak nije izašla iz ISS-a. 

Komentari (81)
  • Ne isplati se ženit. Žene čak i iz svemira špijuniraju i provjeravaju.

    26. 8. 2019,   12:26
  • Baš me zanima da li je ta žena u moru kandidatkinja izabrana upravo zato što je gay

    26. 8. 2019,   13:24
  • Tko je otac a tko majka djeteta? Tko je napravio dijete a koja ga je rodila? Svijet je otišao u krasni k.....

    26. 8. 2019,   13:12