Obavijesti

Tech

Komentari 1

Puknuće vodovodne cijevi je kaos koji svakako želimo izbjeći

Puknuće vodovodne cijevi je kaos koji svakako želimo izbjeći
1

Zbog jednostavnosti ugradnje, otpornosti prilikom opterećenja i promjene temperature mogućnost puknuća TECEflex cijevi svedena je na minimum.

VIDEO

U fazi građevinskih radova vodovoda i odvodnje, na gradilištu obitelji Jelušić uz voditelja radova, Nadzornog inženjera i vodoinstalatera često "dežuraju" - Renata i/li Marko Jelušić. Premda se oni neće uplitati u način izvedbe vodovoda i odvodnje, žele biti sigurni da se vodilo računa o svakom i najmanjem detalju. Opreza nikad dovoljno kada su u pitanju vodovodne instalacije, čije puknuće predstavlja ozbiljne probleme ukućanima, ali i susjedima.

Čak i da izaberete najkvalitetnije cijevi dostupne na tržištu neće vas spasiti od problema nekontroliranog istjecanja vode, ukoliko one nisu kvalitetno ugrađene, ili adekvatno održavane. U kontinentalnom dijelu Hrvatske vodovodne instalacije često propadaju radi kamenca i korozije, ili smrzavanjem vode u instalacijama tijekom zime. U priobalju problemi sa zamrzavanjem su rjeđi, ali je je čest slučaj da instalacije nagrize sol. Korištenjem modernih i otpornijih materijala, problem se smanjuje. No, za kompletan učinak vodovodnih instalacija potrebna je i stručna ugradnja.

Jedan od razloga zašto su Jelušići odabrali TECEflex cijevi je i njihova jednostavnost ugradnje gdje je mogućnost pogreške prilikom ugradnje svedena na minumum. Također, fleksibilnost cijevi omogućuje da se cijev prilagodi površini i bolje reagira na opterećenja i promjene temperature pa je i mogućnost puknuća cijevi smanjena. U 20 godina koliko je TECEflex sustav prisutan na svjetskom tržištu nije znatno mijenjao svoj način spajanja, jer nema dodatnih dihtunga (brtvi ili O-ring) i jer se aksijalno spaja kroz cijeli radijus (obujam) cijevi tako da je i protok na cijevi i fitingu gotovo identičan što znači da nema smanjenja protoka. S ovim sustavom možete odraditi instalacije po cijeloj kući bez da mijenjate način spajanja. Drugim riječima, možete odraditi cijevni sustav sanitarne vode, grijanja ili podnog grijanja. Ukoliko imate potrebne dozvole i suglasnosti od plinare, možete ugraditi cijevni sustav komprimiranog zraka i plina. 

Kod kvara na vodovodnim instalacijama problem često nije odmah registriran. Ponekad ćete problem primjetiti tek po povećanom računu za vodu, nekada po vlažnim mrljama po zidu koje se mogu pojaviti i nekoliko metara od izvora puknuća. Najlakše i najbrže ćete uočiti - poplavu u stanu. U tom slučaju, najprije otvorite sve slavine u kući ili stanu kako biste smanjili pritisak vode u puknutoj cijevi. Ukoliko vam je dostupan glavni ventil, zatvorite ga. A onda pozovite službu za hitne intervencije. Korisno je da u kući imate nacrt vodovodne instalacije. Danas postoje moderni uređaji za detekciju puknuća u cijevi kojima se može ustanoviti izvor problema i sanirati se uz minimalnu štetu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija