Obavijesti

Tech

Komentari 2

Rajović, Jokić, Sanja Šprem: Kakvo nam obrazovanje treba

Rajović, Jokić, Sanja Šprem: Kakvo nam obrazovanje treba

Konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", u ponedjeljak 12. studenog u Obrtničkoj komori Zagreb predstavlja najveće stručnjake na području odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj i regiji

VIDEO

"Mama, želim biti youtuber!"

Koliko je roditelja posljednjih godina čulo tu rečenicu? I koliko ih je zaključilo da ne zna koju bi školu za to zanimanje trebalo završiti? I ne samo za to, već i za mnoga druga zanimanja o kojima mi danas ne znamo kako će izgledati, niti čime će se baviti naša djeca. A trebamo ih pripremiti za taj svijet.

Sva ta i brojna druga pitanja već nekoliko godina muče roditelje u Hrvatskoj. Stoga smo ih odlučili postaviti onima koji uz nas provode najviše vremena s našom djecom - nastavnicima, učiteljima, profesorima, psihoterapeutima, logopedima, psiholozima... Svima onima koji su svoj rad, karijeru i velik dio života odlučili posvetiti obrazovanju. 

Broj mjesta na konferenciji je ograničen! Prijavi svoj dolazak već danas

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Bogat program četvrte po redu konferencije, koji možete vidjeti klikom na link, "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", u ponedjeljak 12. studenog u Obrtničkoj komori Zagreb, činit će neki od najvećih stručnjaka, ne samo u Hrvatskoj, već i u cijeloj regiji, za odgojno-obrazovna pitanja.

Konferenciju će otvoriti Boris Jokić, ekskluzivnim predstavljanjem istraživanja Instituta za društvena istraživanja "Obrazovne aspiracije učenika u prijelaznim razdobljima hrvatskog osnovnoškolskog obrazovanja: priroda, odrednice i promjene (COBRAS)" , u kojem je više od 2500 učenika i njihovih roditelja izrazilo očekivanja, želje i snove djece i mladih, te njihovih roditelja vezani uz obrazovanje i karijere te kako vide svoju budućnost i budućnost Hrvatske. 

Njegova će kolegica Zrinka Ristić Dedić u predavanju "Kad prođe Norijada: Čemu se nadaju hrvatski maturanti" predstaviti dosad neobjavljene podatke o aspiracijama i zadovoljstvu hrvatskih srednjoškolaca.

A što obuhvaća te promjene u obrazovnom i odgojnom procesu, te što treba mijenjati u pristupu djetetu već u njegovoj najranijoj dobi, govorit će se u prvome panelu konferencije, "Mama, želim biti youtuber", uz logopedinju Draženku Blaži, pedijatricu i subspecijalisticu dječje neurologije Vanju Slijepčević Saftić, učiteljicu razredne nastave Marlenu Bogdanović, ravnatelja VI. osnovne škole Varaždin Marija Stančića, te psihologinju Renatu Križanić.

Upravo o sve učestalijim problemima novih generacija, poremećaju pažnje, pogreškama koje činimo, a koje loše utječu na razvoj djetetova mozga i zašto je igra najbolji način učenja govorit će međunarodno priznati stručnjak za dječji razvoj, te autor NTC programa učenja Ranko Rajović.

U predavanju "Duboka pažnja nestaje, kako je vratiti", Ranko Rajović iznijet će podatke i savjete koji iz korijena mogu promijeniti razmišljanje o odgoju djeteta i obrazovnom procesu. 

A što se događa s našim obrazovnim sustavom, te donosi li prva službena reforma u posljednjih 20 godina promjene u škole kojima smo se nadali, razgovarat će se u drugom panelu konferencije "Tablet ili ideja: Je li reforma već sad zastarjela".

O pozitivnim stranama reforme, ali i problemima koji već dugo muče naše školstvo, te o putevima kako ih riješiti, razgovarat će predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem, glavni savjetnik ministrice obrazovanja Marko Košiček, predstavnica GOOD inicijative Eli Pijaca Plavšić, ravnatelj V. gimnazije u Zagrebu Tihomir Engelsfeld i ravnatelj Privatne klasične gimnazije Zvonimir Bošnjak.

Sveopca digitalizacija svijeta donosi nepoželjne promjene, ali i one koje naš život mijenjaju kudikamo nabolje. Te pozitivne promjene ne smiju se izbjegavati, treba ih uklopiti u život. O tome, kao i o uspjehu inicijative Croatian Makers govorit će njezin osnivač Nenad Bakić, a naši robotički olimpijci, predstavnici Hrvatskog robotičkog saveza koji osvajaju brojne medalje na međunarodnim natjecanjima, predstavit će svoj rad i otkriti što ih najviše insipirira za postizanje velikih rezultata.

A što će sve njih, kao i svakog hrvatskog učenika dočekati kad maturiraju, završe fakultet, te potraže posao?

I ta ćemo pitanja postaviti i to predstavnicima nekih od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj. U panelu "Možemo li postati Singapur? Najbolji hrvatski poslodavci budućnosti", razgovarat ćemo o izazovima današnjeg modernog poslovnog svijeta, te o tome koliko hrvatski obrazovni sustav priprema mlade na ono što ih očekuje u poslovnom životu. 

Pridružite nam se na konferenciji 'Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska' u organizaciji 24sata i partnera: RBA, Pliva, Podravka, INA i Coca-Cola, 12. studenog, u Obrtničkoj komori Zagreb, Ilica 49, te na vrijeme rezervirajte svoje mjesto u dvorani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...
STEM JE ZA SVE

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...

Istraživanje IDIZ-a pokazuje da su djevojke u Hrvatskoj još nesklone STEM zanimanjima. Razgovarali smo sa stručnjakinjom za AI, dr. Lanom Žajom, zašto je tako i hoće li nas umjetna inteligencija prestići

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto