Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Reformu obrazovanja u naše škole treba uvoditi puno brže

None Foto: Dreamstime 5

Jubilarna 5.konferencija o obrazovanju u organizaciji 24sata održat će se u petak 15. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Dovodimo vrhunske predavače i stručnjake

Dugoočekivana kurikularna reforma ove je jeseni, s početkom školske godine, konačno ušla u hrvatske škole. Učenici su se tako u novoj školskoj godini susreli s novim metodama poučavanja, novim metodama vrednovanja, ali i novostima u ocjenjivanju. Reformska “Škola za život” trebala bi temeljito promijeniti načine podučavanja, usvajanja znanja i vrednovanja.

Kako uistinu prolaze prvi mjeseci reforme, što se u hrvatskom obrazovnom sustavu trebalo promijeniti, a što se zapravo promijenilo tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, koliko traje školska godina, brojni će stručnjaci razgovarati na jubilarnoj, 5. konferenciji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”, 15. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Upravo je reforma obrazovanja 2019. tema trećeg i posljednjeg panela konferencije koja je tematski podijeljena u tri panel rasprave i četiri predavanja. Na trećem panelu raspravljat će se i o tome koliko zapravo zaostajemo u reformi, gledajući našu zemlju u odnosu na svjetske reforme. Svoje viđenje problematike na tu temu na panelu će dati Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba, Nikola Pastuović, profesor emeritus i stručnjak za obrazovne sustave, Ivana Katavić, ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja te Igor Matijašić, ravnatelj OŠ “Milan Lang” u Bregani koja se lani, kao jedna od 74 osnovne i srednje škole u Hrvatskoj, uključila u eksperimentalni program “Škola za život”.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL Navedeni stručnjaci na panelu će raspravljati i publici pokušati približiti sve prednosti, izazove, ali i eventualne moguće dopune provođenja kurikularne reforme.

Konferencija “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” jedina je obrazovna konferencija i jedina sustavna kampanja u Hrvatskoj za bolje obrazovanje, koja već godinama otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovnog sustava.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Komentari (18)
  • Dosadašnji kurikulum bio je dobar,kakav je ovaj sada. Dovoljno je usporediti zadatke iz matematike iz 1960-tih s ovima sad...Da ti se mozak smrzne... Sve tuplje i tuplje generacije, bez logičkog razumijevanja i zaključivanja. I onda im još tutneš tablete u ruke, i nazoveš takvu reformu "škola za život". Koji paradoks!

    25. 10. 2019,   11:21
  • Školstvo nam je jad i bijeda.

    25. 10. 2019,   12:25
  • Ne puno brže, nego sustavno i temeljito. Ništa se ne mora 'lomiti preko koljena', niti uvoditi preko noći... Još nisam kroz cijelu ovu godinu, otkako se priča o ovoj reformi, susrela nekoga tko ju je zdušno podržao, osim onih koji su plaćeni za to.

    26. 10. 2019,   07:16