Obavijesti

Tech

Komentari 2

Rekordna dobit Amazona, pola cijele online prodaje je kod njih

Rekordna dobit Amazona, pola cijele online prodaje je kod njih
1

Prema procjenama analitičke tvrtke eMarketer, Amazon ove godine može računati za otprilike polovicu ukupne online prodaje u SAD-u. Uz trgovinu, bilježe i sve veći rast zarade od oglašavanja

VIDEO

Tehnološki div Amazon u drugom je tromjesečju zabilježio rekordnu dobit od 2,5 milijardi dolara, oko 12 puta veću nego u istom lanjskom razdoblju, što se zahvaljuje snažnom rastu prodaje, kao i potražnje za 'cloud' uslugama.

Prema u četvrtak objavljenom poslovnom izvješću, prodaja tog e-trgovca dosegnula je u proteklom tromjesečju 52,9 milijardi dolara, što je 39 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

"Bio je to snažan kvartal, a rezultate pripisujemo nastavku snažnog rasta u nekim od naših najprofitabilnijih područja", poručio je Brian Olsavsky, financijski direktor Amazona.

U poslovanju 'cloud' uslugama, Amazon Web Servicesu, prodaja je porasla gotovo 50 posto, na godišnjoj razini na 6,1 milijardu dolara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Amazon također počinje privlačiti više novca od oglašavanja, pa je prihod tvrtke odjela 'drugih kategorija', što uključuje oglašavanje, više nego udvostručen, na otprilike 2,2 milijarde dolara.

Maloprodaja u Sjevernoj Americi također daje snažne rezultate. U proteklom je tromjesečju skočila za 44 posto na godišnjoj razini, na 32,2 milijarde dolara.

Prema procjenama analitičke tvrtke eMarketer, Amazon ove godine može računati za otprilike polovicu ukupne online prodaje u SAD-u.

Amazon također počinje koristiti prednosti prethodnih ulaganja u infrastrukturu, čime se omogućuje manje brzi rast potrošnje, rekao je Olsavsky.

U izvješću je Amazon procijenio da će u trećem tromjesečju njegova prodaja iznositi između 54 i 57,5 milijardi dolara, što bi bilo između 23 i 31 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Daniel Ives, glavni strateg u tvrtki GBH Insights, kaže kako je profitabilnost Amazona porasla brže nego što se očekivalo.

„To je 'glazba za uši investitora' koji su stajali uz Amazon i njegov slavni dugoročni pristup temeljen na odlaganju rasta zarade u korist reinvestiranja u tvrtku”, napisao je Ives u osvrtu na poslovno izvješće Amazona.

Zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima, cijena dionice Amazona porasla je u četvrtak u produženom trgovanju na Wall Streetu za više od 3 posto.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle