Obavijesti

Tech

Komentari 7

Reli za Balkance: Hrvatskom je projurilo pedeset milijuna kuna

Reli za Balkance: Hrvatskom je projurilo pedeset milijuna kuna
3

Sudionici OneLife Rallyja su Balkanci koji rade u inozemstvu. Neke vozače policija je kaznila u Hrvatskoj s 3000 kuna zbog bjesomučne jurnjave autocestama

VIDEO

Nijemac (40) u Lamborghiniju, Norvežanin (38) u Lamborghiniju i Rumunjka (40) u BMW-u jurili su autocestom Zagreb - Lipovac u ponedjeljak oko 13 sati. Zaustavio ih je MUP-ov presretač, a sve troje vozili su više od 200 kilometara na sat. Najbrži je bio Norvežanin, koji je vozio 247,5 kilometara na sat. Sve troje su platili kaznu od po 3000 kuna, a oko 15 sati istom cestom projurio je Makedonac (36) u Porscheu. On je jurio 221 kilometar na sat i također je kažnjen. Brzi i bahati vozači dio su karavane OneLife Rally.

Brzi i žestoki: Kroz Hrvatsku u 'pilama' jurili čak 250 na sat!
Brzi i žestoki: Kroz Hrvatsku u 'pilama' jurili čak 250 na sat!

Hrvatska je postala mala zemlja za veliku jurnjavu. Superluksuzni automobili sa stranim registracijama sve češće prolaze kroz Lijepu Našu, a posljednja u nizu karavana je ona iz OneLife Rallyja koji je poznatiji kao “balkanski reli”.

OneLife Rally traje tjedan dana, a sudionici su ljudi koji žive ili su podrijetlom s Balkana. Za ulaz na reli su platili 3500 eura, a u automobilu moraju biti minimalno dva čovjeka.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:42

Njihov moto je: “Kad vožnja postaje filozofija”, a paket koji su platili za sudjelovanje u reliju uključuje odsjedanje u hotelu s 5 zvjezdica, neograničene količine alkohola u klubovima u kojima tulumare, naljepnice za aute i zdravstveno osiguranje tijekom trajanja relija.

Organizatori relija su Slovenac Nick Papis i Trogiranin sa švicarskom adresom Gabrijel Jozić. Reli je počeo u Veneciji, a završit će u subotu u Mamaiji u Rumunjskoj, a proći će tijekom tjedan dana 2300 kilometara.

Stotine konjskih snaga

McLaren 570S od 570 konjskih snaga, Lamborghini Huracan Performante sa 640 konjskih snaga, Audi R8 od 610 konjskih snaga su samo neki od automobila koji sudjeluju na reliju, a dok su bili u Zagrebu, posjetili su Zagrebački velesajam, gdje su se utrkivali i “palili” gume. U cijeloj karavani je 50 superautomobila te 100 ljudi. Nakon što je Hrvatska u nedjelju pobijedila Dansku, navijači su slavili na ulicama. Neki od njih zatekli su brzu karavanu na cesti.

“Gas, gas”, vikali su navijači u videu objavljenom na Facebook stranici “Uživo sa hrvatskih prometnica” vozaču McLarena 570S, a ovaj počeo turirati motor.

Milijuni kuna na cesti

Većina automobila koji sudjeluju u reliju košta više od milijun kuna, što znači da se u koloni kotrlja više 50 milijuna kuna. Kad su dolazili u Beograd, do samog centra grada ih je pratila policija te nisu mogli stisnuti gas i pokazati moć svojih jurilica. Jučer su stigli u Rumunjsku, gdje uskoro i završava putovanje ove superkolone.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'
TREBALO IZGORJETI U ATMOSFERI

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'

Muškarcu iz Floride svemirsko smeće teško 2 kilograma je velikom snagom proletjelo kroz krov kuće: 'Zahvalan sam što nitko nije ozlijeđen'

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...
Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju