Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Riješili misterij? Za Bermudski trokut krive su 'zračne bombe'

None Foto: 24sata.hr

Znanstvenici su sada zaključili da bi za sve mogla biti kriva neobična vremenska pojava  jer između tih oblaka i morske površine pušu vjetrovi od gotovo 270 kilometara na sat...

Znanstvenici vjeruju da su napokon riješili misterij Bermudskog trokuta nakon što su iznad tog područja uočili šesterokutne oblake. Na području od 500.000 četvornih kilometara između Floride, Portorika i Bermude često su nestajali avioni i brodovi, a stručnjaci dosad nisu imali pravo objašnjenje.

Vjetrovi od 270 km/h

Sada se došlo do zaključka da bi za sve mogla biti kriva neobična vremenska pojava  jer između tih oblaka i morske površine pušu vjetrovi od gotovo 270 kilometara na sat. Oni su dovoljno jaki da stvore valove više od 13 metara što sve zajedno stvara pojavu nalik na "zračnu bombu", piše Express UK.

Erupcija: Oblaci izbacuju zrak koji stvara ogromnne valove

- Šesterokutni oblaci iznad oceana ustvari su zračne bombe. To vam je poput erupcija, oni izbacuju zrak koji potom udara o ocean i stvara ogromne valove - kaže meteorolog dr. Steve Miller.

Najveći misterij u Bermudskom trokutu dogodio se 1945. godine kada je s radara nestalo pet američkih bombardera s ukupno 14 članova posade. Prije nestanka, svi su prijavili da su im kompasi prestali raditi.

Nestala su i tri zrakoplova koja su krenula u akciju spašavanja. 

Komentari (62)
  • sam naziv beru muda (bermuda), znaš da nije sigurno tu uletit ;-)))

    21. 10. 2016,   21:31
  • Ajde ne kakite, nemate pojma!

    22. 10. 2016,   00:41
  • Šestorokuti u trokutu? Uh, ima logike, hahaha......

    21. 10. 2016,   23:07