Obavijesti

Tech

Komentari 53

Posao od 600 mil. kuna: Rimac i Pininfarina rade novu jurilicu

Posao od 600 mil. kuna: Rimac i Pininfarina rade novu jurilicu
10

Po prvi puta od predstavljanja C_Two automobila, Hrvati će ga moći razgledati u centru Zagreba. Osim automobila, Rimac automobili će prikazati i Greyp bicikle, ali i svoje tehnologije koje razvijaju

VIDEO

Mate Rimac oduševio je početkom ožujka zaljubljenike u automobile svojom novom brutalnom električnom jurilicom koju su predstavili na salonu automobila u Ženevi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:31

Kako automobil nije stigao na zagrebački sajam, Rimčeva kompanija odlučila je od petka pa do nedjelje u centru Zagreba predstaviti građanima jedan od najekstremnijih automobila na svijetu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO

Rimčeva brutalna jurilica prvi put u Hrvatskoj: Zvijer od 1,7 milijuna eura u centru Zagreba

Posted by 24sata on Friday, September 28, 2018

Svi će moći od petka u podne, pa sve do nedjelje u 17 sati, razgledati C_Two, ali i elektropogon iz njegovog automobila te Greyp električne bicikle i druge proizvode na kojima radi kompanija iz Svete Nedelje. Svakog punog sata tim iz kompanije će na prezentacijama približiti detalje njihovih tehnologija i automobila.

Rimac je za Ameriku pripremio plavi C_Two. Evo kao izgleda
Rimac je za Ameriku pripremio plavi C_Two. Evo kao izgleda

C_Two potpuno je električni supersportski automobil, koji ostvaruje maksimalnu brzinu od 412 km/h zahvaljujući motoru od čak 1914 konjskih snaga. Brutalna snaga ovog motora ubrzava C_Two do 100 km/h za samo 1,97 sekundi. 

U centru Zagreba građanima pradstavljen super automobil Rimac C-Two U centru Zagreba građanima pradstavljen super automobil Rimac C-Two U centru Zagreba građanima pradstavljen super automobil Rimac C-Two
6
| Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Tvrtka Rimac Automobili iz temelja je izradila iznova novi automobil, koji je od prve generacije preuzeo jedino ideju da bude najnapredniji sportski automobil. Srce ovog automobila – njegov elektropogon čine četiri individualna električna motora kojima upravlja Rimac All-Wheel Torque Vectoring, koji raspoređuje moment po svakom kotaču, kontrolira moment 100 puta u sekundi i na taj način omogućuje iskorištavanje maksimalne količine prianjanja svakog kotača, navode u kompaniji.

Pokretanje videa...

Rimac u Zagrebu 03:17
Mate Rimac u Splitu otvara razvojni ured Rimac Technology
Mate Rimac u Splitu otvara razvojni ured Rimac Technology

Baterija kapaciteta 120 kWh jednim punjenjem omogućava domet od 650 kilometara. Ovo je i tehnološki iznimno moćan stroj, a u Rimcu navode da je snaga jednaka moći 22 MacBook Pro računala.  U Rimcu imaju i tim za autonomnu vožnju koji trenutno na hrvatskim prometnicama prikuplja podatke i testira algoritme koji će rezultirati autonomnim sustavima ovog automobila na stazi. 

14
| Foto: Rimac automobili

Planiraju proizvesti 150 primjeraka C_Two automobila, a krajem ožujka su izvijestili kako su rasprodali gotovo sve automobile, kojem cijena počinje od 1,7 milijuna eura. No prvi kupci na svoj automobil će čekati do 2020. kad kreću prve isporuke. Većina komponenti će se, kao i dosad, proizvoditi u Hrvatskoj. 

Novo priznanje Rimcu: Njegov auto među najvažnijima 2018.
Novo priznanje Rimcu: Njegov auto među najvažnijima 2018.

U C2 se nalazi i Pastorov aparat za gašenje požara, ali posebno izrađen za Rimac automobile. Kako su nam rekli iz Rimac automobila, aparat za gašenje požara posebno je izrađen za njih i nalazit će se u svakom od 150 primjeraka ovog hiperautomobila. Na predstavljanju se uz aparat mogla vidjeti i poruka 'U slučaju brdske utrke koristi vatrogasni aparat' kojom su podsjetili na nesreću Richarda Hammonda. Ima još par poruka u infotainment sustavu koje prisjećaju na to što se dogodilo.

Posao od 600 milijuna kuna

Talijanska kompanija Automobili Pininfarina najavila je suradnju s Rimac Automobilima kao vodećim tehničkim partnerom na proizvodnji prvog električnog hiperautomobila (PF0) te talijanske tvrtke, a vrijednost ugovora iznosi 600 milijuna kuna.

"Rimac će osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav kroz ugovor u vrijednosti 600 milijuna kuna za Automobile Pininfarina i razvoj njihovog prvog električnog automobila visokih performansi, PF0", piše u objavi na internetskoj stranici Rimac Automobila.

Najavljeni PF0 na kojoj je ostvarena suradnja s Rimcem prvi je vlastiti automobil s Pininfarina potpisom, a biti će "otkriven" 2019. godine, najavljuje se u objavi.

Kako navode iz Rimac Automobila, taj ugovor značajan je korak za obje strane, jer Automobili Pininfarina osiguravaju inovativnog i visokokvalitetnog tehničkog partnera, dok Rimac osigurava još jedan ugovor o serijskoj proizvodnji ključnih sustava i tehnologije za važnog partnera u industriji.

"Kombinacija naših vrijednosti – napredne tehnologije, inovacija i visokih performansi s tradicijom i talijanskim dizajnom Automobila Pininfarina čini idealan spoj za uzbudljiv, novi, električni super sportski automobil - PF0. Ovo partnerstvo je velika prekretnica za obje tvrtke i veselimo se suradnji i realizaciji ovog posebnog automobila", izjavio je osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila Mate Rimac 

"Ova suradnja povezuje budućnost električnih performansi s tradicijom legendarnog Pininfarininog dizajna u izniman automobil, PF0“, rekao je izvršni direktor Automobila Pininfarina Michael Perschke.

Predstavljanjem nove generacije hiperautomobila u 2018., C_Two, Rimac je prepoznat kao maloserijski proizvođač električnih automobila visokih performansi. Međutim, njihova stručnost u razvoju električnih vozila visokih performansi postavlja ih kao ključnog dobavljača tehnologije i sustava elektrifikacije mnogim industrijskim partnerima, uključujući Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Renault, CUPRA i od sada, Automobili Pininfarina, navodi se u objavi.

Talijanska kuća dizajna Pininfarina u svijetu je poznata po dizajnu brojnih automobila. Tvrtka Automobili Pininfarina, u vlasništvu grupe Mahindra, pokrenuta je u travnju 2018. s ciljem razvoja i proizvodnje luksuznih električnih automobila visokih performansi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Apple pao s trona, Samsung je opet vodeći: 'Trebaju ih brinuti novi rivali i oporavak Huaweija'
KONKURENCIJA IH PRITIŠĆE

Apple pao s trona, Samsung je opet vodeći: 'Trebaju ih brinuti novi rivali i oporavak Huaweija'

Globalna isporuka telefona porasla je za 7,8 posto, na 289,4 milijuna uređaja u prva tri mjeseca ove godine. Analitičari iz IDC-a navode da će oporavak Huaweija i žestoki rivali natjerati vodeći dvojac na promjene

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'
TREBALO IZGORJETI U ATMOSFERI

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'

Muškarcu iz Floride svemirsko smeće teško 2 kilograma je velikom snagom proletjelo kroz krov kuće: 'Zahvalan sam što nitko nije ozlijeđen'
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...