Obavijesti

Tech

Komentari 0

Romantična klupa HT-a vodi vas u gradove širom Europe

Romantična klupa HT-a vodi vas u gradove širom Europe
1

U projektu Romantične klupe ljubavi, prvu će predstaviti Hrvatski Telekom koji će je sredinom rujna postaviti na križanju Bakačeve i Cesarčeve ulice, a bit će obogaćena AR kodom

VIDEO

Zahvaljujući novim tehnologijama mijenja se i način na koji se zabavljamo, a mogućnosti koje nam proširena stvarnost (AR) nudi su neograničene. Ovog ljeta igrali smo se s Pokemonima koje smo lovili na našim mobitelima, a AR tehnologija omogućuje i da se brojne turističke lokacije predstave na puno atraktivniji način turistima kroz dodatne informacije koje su vidljive na ekranima telefona.

Tako će Zagreb dobiti "Romantične klupe ljubavi", a prvu će predstaviti Hrvatski Telekom koji svim građanima Zagreba i sve brojnijim turistima želi omogućiti osjećaj povezanost širom Europe, s najboljom mrežom u Hrvatskoj. Upravo nam napredna tehnologija, novi načini komuniciranja i brzi internet omogućavaju nam da ostanemo bliski s našim najbližima, čak i ako su kilometrima udaljeni od nas. To je i poruka iza posebne aplikacije koja, zahvaljujući posebnom kodu, omogućava jedinstveno iskustvo proširene stvarnosti.

Tako ćete moći ćete sjesti na HT- ovu Magenta klupu ljubavi i barem virtualno posjetiti neki od najljepših gradova diljem Europe. Klupa će biti postavljena na križanju Bakačeve i Cesarčeve ulice sredinom rujna i na taj način će obogatiti Europski trg za još jednu atrakciju koju nećete moći propustiti.

Kako ćemo vidjeti romantične klupe na ekranima mobitela? 

Korisnici mobilne aplikacije 24sata dobit će novu opciju u izborniku koji će pokazivati da se radi o proširenoj stvarnosti. 

Klikom na tu tipku otvorit će vam se kratki vodič koji će pojasniti kako ovaj dodatak radi, a nakon njega pokrenut će se i AR kamera za proširenu stvarnost. Sve što potom trebate napraviti je uperiti kameru svog mobilnog uređaja prema klupici. 

Kamera će skenirati okolinu i prepoznati marker na klupici nakon čega će se pokrenuti 3D vizualizacija jesenskog lišća koje će prsnuti iz klupice i pasti na pod oko vas. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Istraživanje Revoluta: Hrvatska četvrta najpopularnija zemlja za odmor među turistima u Europi
HRVATI NA ODMOR U ŠPICI?

Istraživanje Revoluta: Hrvatska četvrta najpopularnija zemlja za odmor među turistima u Europi

Hrvati većinom ciljaju na srpanj i kolovoz, a Hrvatima su pak, top destinacije bile Slovenija, Italija, Njemačka, Austrija i Bosna i Hercegovina, pokazuje istraživanje financijske aplikacije Revolut

Kina očekuje veliki cjenovni rat proizvođača električnih vozila
CIJENE IDU DOLJE

Kina očekuje veliki cjenovni rat proizvođača električnih vozila

Proizvođači će u ovoj godini na tržište plasirati 150 novih modela automobila, uključujući više od 110 modela vozila s pogonom na nove izvore energije (NEV), što će rezultirati žešćom konkurencijom
Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...