Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sad se i Obama šali na račun eksplozivnog Galaxy Notea 7

None Foto: KIM HONG-JI

Samsungov fijasko s Noteom 7 došao je do toga da je kompanija povukla sve telefone s tržišta i pokrenula zamjenu ili povrat novca, a sada se na njihov račun šali i Barack Obama

Eksplozivni Galaxy Note 7 je otpisan uz milijarde dolara štete za Samsung i gomilu fotografija koje će zauvijek ostati na internetu kao sprdnja na njihov račun. Nakon interneta i komičara, svemu se priključio i američki predsjednik Barack Obama, što je prilično očiti znak razmjera Note 7 fijaska. 

Obama je govorio u Miamiju, a jedna od tema je bilo i zdavstvo. U jednom trenutku govorio je o problemima s novim zakonom i usporedio ih sa problematičnom tehnologijom. 

- Kad neke od tih kompanija izbace novi telefon i ima nekoliko bugova, što naprave? Poprave ih i nadograde. Osim ako se zapali i tada ga moraju povući s tržišta - rekao je Obama i nastavio kako se tada ne vraćamo na telefone s okruglim brojčanikom ili da ćemo ukinuti pametne telefone ili se vratiti na dial-up. 

Komentari (17)
  • u pravu je kompanije su krive

    21. 10. 2016,   10:24
  • Joj nas vodja obama klanjamo mu se ,piskimo u gace kad ga vidimo, joj nas obama car, joj joj joj placemo od srece kad ga vidimo u zivo, joj joj joj obamaaaa, ma samo se zafrkavam, ja ga ne volim ni malo, ali samo glumim jer ga ove nase novine vole kao sjeverno korejci svog kim jong una hahaha...

    23. 10. 2016,   18:56
  • Seljak ostaje seljak

    21. 10. 2016,   10:02