Obavijesti

Tech

Komentari 12

Sam obnavlja oldtimere: Sad prodaje 'Valterov' Mercedes

Sam obnavlja oldtimere: Sad prodaje 'Valterov' Mercedes
4

ODRADIO JE SVOJE: Ivan Peršić (70) iz Slavonije godinama je mladencima iznajmljivao Mercedes 170 iz 1949. koji je Bata Živojinović vozio u kultnom filmu

VIDEO

Zaljubljenik u oldtimere iz Donje Motičine Ivan Peršić odlučio je svadbenu vožnju učiniti nezaboravnim i komfornim iskustvom, a Mercedes 170, tvrdi, “nije za sve uvjete, posebno u ljetnim mjesecima”.

- On izgleda velik, ali nema ni klimu i vrlo je tijesan unutra. Prije nekoliko mjeseci došao sam na dogovorenu vožnju, a ženik samo što nije pao u nesvijest. On je košarkaš i shvatio je da nema ni govora da može ući u auto -  prepričao je Ivan događaj koji je, izgleda, presudio da se u poslovanju s oldtimerima odluči za neki drugi automobil.

Već je izabrao i vrlo je blizu ostvarenja dugogodišnjeg sna da u svoju “ergelu” oldtimera priključi i legendarnog Lincolna iz ‘50-ih godina. Za kupnju Lincolna Ivan je spreman prodati crveni Mercedes 170 koji je kupio prije devet godina u Sarajevu i za koji tvrde da ga je Bata Živojinović vozio tijekom snimanja filma “Valter brani Sarajevo”. Cijena – oko 25.000 eura! 

Za Lincolna će mu trebati još novca, pa je odlučio prodati još jedan biser iz svoje kolekcije, a to je replika legendarnog Peugeota iz 1901. koju je sam napravio. Prepravio je fijaker iz 1950., ugradio volan, a koliko je kopija vjerna originalu pokazuje podatak da su mu prije dvije godine u gotovini bili spremni platiti 25.000 eura za kupnju Peugeotove replike. Sve svoje oldtimere Ivan je sam restaurirao i u tome nije štedio novac. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kaže, zaljubljen je od djetinjstva u tehniku i “zašto si ne bi nešto priuštio kad već može”?! Više od 30 godina je bio obrtnik radeći kao vulkanizer, automehaničar, svakih 10 godina je kupovao novi model Mercedesa i nikad nije zbog toga zažalio.

- Što sam htio, to sam i napravio - govori Ivan pritajeno žaleći samo što nema sinove pa da im u nasljedstvo ostavi oldtimere.

A na imanju ima i pet prastarih traktora, svi su u pogonu, a neki od njih, poput McCormicka iz 1922., “potpuno ispravnog i kompletnog u originalu”, ili Fordson Mayora iz 1920. godine, prvorazredna su atrakcija.

Davor Javorović/Pixsell

Fordom T10 iz 1911. juri do 50 kilometara na sat, a ispravne mu samo stražnje kočnice 

Najstariji auto iz kolekcije jedan je od najstarijih auta u zemlji. To je Ford T10 iz 1911. kojim se Ivan znao nekoliko puta zaputiti iz Našica u Orahovicu i natrag. S obzirom na nekoliko uspona, bila je to velika hrabrost, jer Ivanovu Fordu rade samo stražnje kočnice i nije baš jednostavna zadaća zaustaviti ga na nizbrdici.

- Dugo sam pregovarao s prijašnjim vlasnikom, mislim da smo se pogađali oko cijene barem pet godina. S obzirom na to da je vlasnik bio s Mirogoja, volim reći da auto nije bio – mrtav - šali se Ivan. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle