Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Samoubojstva i seksizam: ovo su najveći PUBG skandali

Igra koja je de facto utemeljila modernu battle royale scenu nije stigla na tržište bez vlastite doze kontroverzi; ovo su najveći skandali koji su do danas obilježili PlayerUnknown's Battlegrounds.

PlayerUnknown's Battlegrounds uvelike je zaslužan za globalni fenomen pod imenom battle royale; upravo je uspjeh ove multiplayer pucačine nagnao Epic da u Fortnite: Save The World ubaci samostalni online mod čija je popularnost eksplodirala u manje od godine dana te single player komponentu igre stavila na neodređeno čekanje.

Batte royale danas je jedan od najpopularnijih žanrova multiplayer igara te posljedično dominira i eSports scenom, no početci ovog tipa modernih pucačina nisu toliko pozitivni koliko bi nedavne priče o tinejdžerima milijunašima mogle sugerirati. Prije nego su PUBG i Fortnite odmjeravali snage na svjetskoj sceni, obje su igre prošle kroz nemali broj kontroverzi, a danas se prisjećamo onih najvećih koje su obilježile originalni battle royale hit.

Top 8 najvećih PUBG skandala

Kontroverze sažeto popisane u videu iznad variraju od tragičnih slučajeva do optužbi za seksistički dizajn likova te raznih drugih opužbi, mnoge od kojih se tiču prava potrošača, tj. pitanja je li PUBG Corporation povrijedio prava potrošača tijekom svojeg užurbanog razvoja jedne od najpopularnijih videoigara današnjice.

Industrija videigara nastavlja svoj eksplozivan rast te postaje sve veći ekonomski faktor u većini zemalja svijeta, uključujući i Hrvatsku, gdje kultura gaminga sazrijeva već nekoliko desetljeća. Upravo je promicanje tog aspekta ovog interaktivnog digitalnog medija jedan od ključnih ciljeva prvog Esports prvenstva Hrvatske čiji su se LoL i Fortnite ždrijebovi krenuli odigravati proteklog vikenda, a koje će za nekoliko tjedana također održati i FIFA turnir na državnoj razini.

Ovo na obrazovne ustanove usredotočeno natjecanje možete pratiti svakog petka i subote putem Lvl8. Twitch kanala, a reprize prijašnjih live prijenosa također su dostupne putem YouTubea.

Komentari (16)
  • Seksistički dizajn likova. Jel može gluplja optužba?

    31. 7. 2019,   10:45
  • Bilo bi seksistički da se ženski likovi bore sa npr kuhačama. Mene žene uredno ubiju sa grozom. 😁

    31. 7. 2019,   11:00
  • Igra ko i svaka druga.Samo isključiš zvuk od drugih ljudi

    1. 8. 2019,   10:09