Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Samsung povukao tablet sa sajma, sud zabranio prodaju

None Foto: AFP/Pixsell

Samsung je morao povući svoj najnoviji Galaxy Tab sa jednog od najprestižnijih sajmova za elektroniku na svijetu u Njemačkoj zbog sukoba i tužbi s Appleom.

Sud u Düsseldorfu zabranio je u petak Samsungu prodaju najnovijeg tableta Galaxy Tab 7.7 te su ga morali povući i sa sajma elektronike IFA 2011 u Berlinu. Zabrana je uslijedila nakon što je Apple tužio Samsung za krađu patenata koje koriste u svojim smartphoneima i tabletima, piše BBC.

Samsungu ovo nije prvi put da su mu proizvodi zabranjeni u Njemačkoj. Ranije ove godine u kolovozu, privremenu mu je bilo zabranjeno prodavanje Galaxy Taba 10.1. Dvije tvrtke od travnja se tuže u SAD-u, Europi, Južnoj Koreji i Australiji. 

Južnokorejska tvrtka moći će se 9. rujna žaliti na odluku njemačkog suda. 

Komentari (14)
  • Ali mora se spomeniti Apple naravno :S prave reklame kao npr. ostavio novi iPhone 5 u kaficu :D a sad i pomocu samsunga..

    5. 9. 2011,   15:06
  • i phone je shit nad shitovima..duboko se kajem sto sam uzela ebenu 4. bolje da sam uzela samsung galaxy...puno bolji telefon.,

    5. 9. 2011,   16:23
  • Samsung tuče Apple ko budale, odatle i panika. iPhone je smeće neviđeno, Android telefoni trenutno imaju 60% tržišta. Kupujte Sony Ericsson, HTC i Samsung telefone.

    5. 9. 2011,   21:28