Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Samsung u srijedu otkriva svoj savitljivi telefon budućnosti?

None Foto: Samsung

Presavinuti logo korejskog diva bio je znak da bi na developerskoj konferenciji trebali vidjeti novosti oko Samsungova telefona sa savitljivim ekranom, ali ne očekuje se da će otkriti baš sve detalje

Samsung je ovih dana na svojim društvenim mrežama dijelio sliku vlastitog presavinutog logotipa i na taj način prilično izravno potvrdio da su i spremni pokazati telefon sa savitljivim ekranom. 

U srijedu će odustati od uobičajene prakse čuvanja svih detalja te će na developerskoj konferenciji otkriti ljučne detalje novog telefona, piše Reuters. Ne bi tako trebali doznati baš sve o uređaju na kojem rade, jer korejski div želi prikupiti povratne informacije kako bi osigurali da sve aplikacije rade glatko kad se uređaj pretvori iz telefona u tablet. Naime, kompanija mora napraviti dobar telefon koji će podići zaradu, piše Reuters. 

- Za razliku od naših top uređaja, preklopni telefon je potpuno nov koncept dizjaniranja telefona i korisničkog iskustva i zahtijeva drugačiji pristup - rekao je neimenovani dužnosnik Samsunga koji dodaje da žele pokazati developerima dokle su dogurali. 

LG Display | Autor: LG Display Foto: LG Display

Iako se uz Samsung već nekoliko godina spominje telefon sa savitljivim ekranom, tek sada se zahuktava priča i čini se da bi 2019. trebala biti godina savitljivih telefona. Uz Samsung, očekuje se da bi i Huawei uskoro mogao predstaviti na čemu su oni radili, a nedavne glasine sugeriraju i da će LG lansirati savitljivi telefon. 

Foto: Royole

No, u svemu ih je ipak preduhitrio startup Royole s FlexPai uređajem kao prvim komercijalno dostupnim telefonom s preklopnim ekranom. Telefon nudi savitljivi ekran koji se može rastvoriti u 7,8 inčni tablet, međutim preklopljeni uređaj djeluje prilično glomazno i nepraktično. Bit će zanimljivo vidjeti kako će ostatak konkurencije riješiti taj problem preklopa.

Komentari (5)
  • Drop test na koljenu nece radit 😂

    6. 11. 2018,   11:36
  • Glupost

    6. 11. 2018,   13:41
  • Ne vidim nikakvu svrhu savitljivog telefona (jedino u smislu marketinga). Napokon, kad držim telefon u ruci želim osjetiti stanovitu težinu jer nemamo svi kožu ko dječja guza. Mnogima su ruke izraubane od posla pa perolaki telefon niti ne osjete - osim kad sklizne na pod.

    14. 12. 2018,   08:02