Obavijesti

Tech

Komentari 37

Samsungov Note 10 svrgnuo Huaweijevu kameru s trona

Samsungov Note 10 svrgnuo Huaweijevu kameru s trona
2

U DxOMark testiranju, Note 10+ u 5G varijanti je dobio najviše bodova za ukupnu kvalitetu kamere. No detaljniji prikaz otkriva da Huawei P30 Pro i dalje ima nešto bolju ocjenu za fotografiju, a zaostaje kod videa

VIDEO

Samsung je prije tjedan dana predstavio Note 10 seriju telefona, a njihova najnovija zvijezda sada je dobila i prva velika priznanja. DxOMark je u svom testiranju Samsungovu Note 10+  telefonu u 5G verziji dao najveći broj bodova dosad - čak 113, čime je i svrgnuo Huaweijev P30 Pro s vrha. Huaweijev telefon ima 112 bodova, isto kao i Galaxy S10 u 5G verziji. 

Pogleda li se detaljnije, stvari su nešto kompliciranije. Samsungov telefon zaostaje za jedan bod (118-119) u odnosu na Huawei kod fotografije. Prednost je ostvario većom razlikom kod snimanja videa gdje je dobio 101 bod, a Huawei je stao na 97 bodova. Istovremeno, i njihova prednja kamera zasjela je na vrh sa 99 bodova.

Pitanje je koliko će se Note 10 zadržati na ovoj poziciji jer bi nam rujan trebao donijeti poplavu novih telefona, a jedan od najjačih aduta imat će Huaewi s Mate 30 serijom. Dosadašnje glasine sugeriraju da bi Mate 30 Pro trebao dobiti dva 40 mpx senzora, a jedan bi trebao biti širokokutni što bi trebalo donijeti veću kvalitetu videa.

Fotografija i mogućnosti kamere glavne su teme o kojima gotovo svi proizvođači pričaju na predstavljanju uređaja, a ovakvi testovi bi trebali biti dodatni pečat snazi pojedinog uređaja. Naravno, te testove treba uzimati i sa dozom rezerve kod njihovog kvantificiranja pojedinih aspekata fotografije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz DxOMark, Samsung je dobio i priznanje DisplayMatea za kvalitetu njihovog AMOLED ekrana, na kojem su ove godine stavili dodatni naglasak u točnosti prikaza boja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle