Obavijesti

Tech

Komentari 4

Savjetnik švedskog ministra za digitalizaciju stiže u Zagreb

Savjetnik švedskog ministra za digitalizaciju stiže u Zagreb

Na Digital Takeoveru u organizaciji 24sata s glavnim sponzorom Hrvatskim Telekomom stručnjak iz švedskog Nacionalnog vijeća za digitalizaciju predstavit će politiku zbog koje je ta zemlja danas svjetski predvodnik u inovacijama

VIDEO

Prema najnovijim rezultatima European Innovation Scoreboard izvješća Švedska je u samom vrhu zemalja koje posljednjih godina uspješno ulažu u inovacije na svim razinama. Hrabre i moderne politike oblikovale su u toj zemlji društvo u kojem se razvijaju snažni inovatori, predvodnici digitalne transformacije i najbolji primjeri uspješne prakse tehnološkog napretka.

Švedska priča o uspjehu iznimno je inspirativna domaćoj i regionalnoj publici, a kako je Švedska postala globalni predvodnik ulaganja u tehnnološka istraživanja prezentirat će na Digital Takeoveru 2020. Jan Gulliksen, stručni suradnik švedskog Nacionalnog vijeća za digitalizaciju u okviru kojeg obnaša funkciju savjetnika ministra za digitalizaciju u pogledu oblikovanja politika u vezi s digitalnom transformacijom i umjetnom inteligencijom za švedsku vladu. Predavanje Jana Gulliksena na Digital Takeoveru odvija se pod visokim pokroviteljstvom Embassy of Sweden.

SUPER PRILIKA Osvojite ulaznice za Digital Takeover!
SUPER PRILIKA Osvojite ulaznice za Digital Takeover!

Digitalni stručnjak koji će prenijeti vrijedno znanje i uspješne primjere iz prakse  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jan Gulliksen aktivan je u raznim sferama i jedan je od trenutno najvažnijih europskih stručnjaka iz područja tehnoloških znanosti. Redovni je profesor na diplomskom studiju „Interakcija ljudi i računala” na uglednom sveučilištu KTH Royal Institute of Technology u Stockholmu, digitalni je prvak Švedske i potpredsjednik za digitalizaciju na tom istom sveučilištu gdje je zadužen za transformaciju sveučilišta u cilju iskorištavanja mogućnosti koje donosi digitalna era. Gulliksen provodi istraživanja o digitalizaciji i digitalnim radnim okruženjima, iskoristivosti i pristupačnosti sučelja za interakciju između čovjeka i računala, a trenutačno se bavi projektima za pružanje pomoći beskućnicima u Švedskoj pomoću informacijskih tehnologija digitalizacije i inovacija. U sferi digitalizacije, Gulliksen je bitna osoba za suradnju s Europskom komisijom upravo u području Digitalnog programa za Europu u kojoj je Švedska posljednjih godina dominantan predvodnik.

Švedska – zemlja koja je prepoznala važnost ulaganja u tehnološka istraživanja

S izdvojenih 3% nacionalnog BDP-a, Švedska je nacija koja je u vrhu svijeta prema iznosu kojeg ulaže u razvoj tehnologije i inovacija, posebno u području medicinskih znanosti. Nacija koja je unazad desetljeća poznata po svom napretku i inovacijama, od izuma sigurnosnog pojasa i pacemakera do modernih servisa poput Spotifyja i Skypea, svoj put ka tehnološki naprednoj budućnosti nastavlja i dalje. Švedske Vlade svjesne su važnosti ulaganja u tehnologiju i na europskoj razini, pa je tako 2016. Švedska oformila grupu za jačanje digitalizacije u EU pod nazivom „Digital 9“ čime su željeli pokazati važnost digitalne transformacije za budućnost. Švedska politika i znanje o inovacijama danas su nadahnuće i ogledni primjer mnogim zemljama, a Jan Gulliksen će zasigurno svojim predavanjem na najvećem regionalnom summitu 13. ožujka na Zagrebačkom Velesajmu biti inspiracija brojnim sudionicima, posebno domaćim i regionalnim stručnjacima iz državnih ministarstava kojima Gulliksen može prenijeti praktično znanje kako potaknuti inovacije na novoj razini, posebice državnoj.

Stručnjakinja za medijske koncepte na Digital Takeoveru!
Stručnjakinja za medijske koncepte na Digital Takeoveru!

Gulliksen predaje na jednom od sto najboljih sveučilišta na svijetu  

KTH Royal Institute of Technology ugled je stekao kao sveučilište koje provodi istraživanja svjetske klase u nizu tehnologija i inženjerskih područja. Njegova snažna istraživačka reputacija učvrstila je poziciju sveučilišta kao jednog od najistaknutijih tehničkih sveučilišta u Europi. KTH je jedno od sto najboljih sveučilišta u svijetu i ima svjetsku reputaciju u izvrsnosti i inovacijama.

Digital Takeover dovodi svjetske stručnjake i predavače

Uz Gulliksena na Digital Takeoveru predavanje će održatio keynote speaker Marc Randolph, suosnivač globalnog diva Netflix, Stelarc, slavni australski performer i umjetnik, koji svojim radom pomiče granice ljudskog tijela, kraljevi startupa Mate Rimac i Ivan Mrvoš, Korado Korlević, vodeći hrvatski astronom i znanstvenik, Lars Silberbauer, digitalni genije iz LEGO svijeta, Dr. Morgaine Gaye, svjetska food futuristica, Ivan Ročić predsjednik Uprave Securitas Hrvatska, Tanja Bivic Plankar, predsjednica organizacije Blockchain Alliance Europe, Elias Aalto, suosnivač globalne kompanije za dostavu hrane Wolt, Zlatko Dalić, jedan od najboljih svjetskih nogometnih trenera, ali i razni državnici, vizionari, inovatori, tehnološki izumitelji, financijski i digitalni eksperti i marketinški stručnjaci. 

Vodeći virtuozi inovacija na expo dijelu Digital Takeovera
Vodeći virtuozi inovacija na expo dijelu Digital Takeovera

Više od 40 expo predavača predstavlja tehnološka dostignuća

Ove godine posjetitelji će u novom expo dijelu summita dobiti ekskluzivan cjelodnevni uvid u najnovija transformacijska i inovacijska dostignuća hrvatskih kompanija. Na licu mjesta moći će testirati sami napredne tehnološke proizvode iz raznih industrija. Securitas Hrvatska predstavlja najnovija rješenja za zaštitu pojedinaca i objekata poput pametne analitike i temperaturnih skenera, Mate Rimac sofisticirane Greyp bicikle, Iron Bull atraktivne igračke – tenkove visokopremljene kamerama i mehanizmima za ispaljivanje raketa, AIR-RMLD bespilotnu letjelicu i VR Pole uređaj za projekciju virtualne stvarnosti. Premijerno će biti predstavljena i ExRey interaktivna mobilna aplikacija, a radi se o tehnologiji koja mijenja način gledanja video sadržaja i dodaje novu dimenziju interakcije. Posjetitelji će tijekom Digital Takeovera imati na raspolaganju i Spotsie, višenamjensku aplikaciju za event menagmente čije će prednosti kao krajnji korisnici moći iskoristiti za još jednostavnije networkanje i praćenje programa summita.

Digitalni ekspert iz LEGO svijeta na Digital Takeoveru 2020.!
Digitalni ekspert iz LEGO svijeta na Digital Takeoveru 2020.!

Digital Takeover ove godine poseban naglasak stavlja na aktivni networking apostrofirajući ih kao neophodne alate u stvaranju kvalitetne biznis transformacije i općenito poslovne klime u društvu čime evidentno postaje nezaobilazan događaj u 2020.
Stoga ne propustite priliku nabavite svoju kartu. Kupnjom paketa kotizacija možete ostvariti značajne uštede u odnosu na redovnu vrijednost paketa:
•    4 + 1 gratis – 20% uštede
•    9 + 3 gratis – 25% uštede
•    12 + 5 gratis – 30% uštede

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh
DIGITAL TAKEOVER

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja
ZNAČAJNA UŠTEDA

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja

Ljetna sezonska sniženja su završila, no to ne znači i kraj popustima i niskim cijenama. Ako pomnije pratimo ponude u trgovinama i web shopovima, proizvode po sniženim cijenama možemo kupovati tijekom cijele godine
Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska
Marka iz budućnosti

Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska

Uskoro će se na domaćem tržištu pojaviti prva digitalno-analogna kombinacija poštanske marke, čiji će dio služiti za uobičajeno slanje pošte, a dio za korištenje na blockchainu