Obavijesti

Tech

Komentari 11

SeaBubbles je vodeni 'leteći' taksi koji nas želi riješiti gužvi

SeaBubbles je vodeni 'leteći' taksi koji nas želi riješiti gužvi
6

Čamac na električni pogon koji se poziva preko aplikacije, kao i Uber, mogao bi u bliskoj budućnosti rješavati probleme gužvi.

VIDEO

Brojni veliki gradovi muku muče s prometnim gužvama iako imaju i goleme neiskorištene potencijale u vodenim površinama. Upravo to želi iskoristiti Francuz Alain Thebault koji razvija Seabubbles - taksi budućnosti koji bi radio slično poput Ubera. Cijeli sustav sastoji se od čamca, dokova i aplikacije koju bi koristili putnici.

SeaBubbles executives are seen aboard prototype of their water taxi in the harbour of Saint-Tropez

SeaBubbles je leteći čamac na električni pogon, koji koristi hidrokrilo kako bi trup izdigao iznad vode i potom se kretao brzinama do 29 km/h. Thebault ovim projektom želi dizajn broda, kojim je 2009. rušio brzinske rekorde, pretvoriti u čisti način prijevoza i iskoristiti rijeke.

Kako prenosi Reuters, Thebault očekuje da će do kraja rujna prikupiti između 50 i 100 milijuna eura, a dok je bio ministar gospodarstva, projekt je podržao i sadašnji francuski predsjednik. 

SeaBubbles

Cijeli projekt ima i niz pravnih prepreka, pa tako moraju gradske vlasti natjerati da podignu maksimalnu brzinu plovidbe na Seini. No, Thebault kaže da je put pun prepreka i da će ako stvari postanu previše komplicirane, otići tamo gdje je lakše. Navodno je za projekt zainteresirano oko pet gradova, ali nije otkrio o čemu se radi.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

FOTO 24sata u Dubaiju: Huawei predstavio novi inovativni sat Watch Fit 3, ovo su prvi dojmovi
STIŽU I NOVE SLUŠALICE

FOTO 24sata u Dubaiju: Huawei predstavio novi inovativni sat Watch Fit 3, ovo su prvi dojmovi

Huawei je u Dubaiju predstavio Watch Fit 3 koji dolazi s baterijom koja traje 10 dana. Kockasti sat dolazi s odličnim ekranom te je iznimno lagan. Uz njega stižu nove slušalice, ali i moćni laptop lakši od kilograma

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić