Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Seks-lutke postaju pametne? 'Moći će odgovarati na pitanja'

None Foto: ALY SONG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

WMDOLL godišnje proda oko 20 tisuća lutaka za seks, a od toga je tek njih 20 bilo 'pojačano' elementima umjetne inteligencije. Takve su lutke, naime, mnogo skuplje...

I dok Kineske vlasti tu zemlju pokušavaju pretvoriti u lidera na polju umjetne inteligencije, nove tehnologije polako su počeli prihvaćati čak i proizvođači lutaka za seks.

Industrija seksualnih pomagala 'teška' je milijune dolara, a neke od najjačih svjetskih tvrtki koje ih proizvode osnovane su u Kini. Među njima je i WMDOLL, tvrtka koja proizvodi 'napredne' lutke za seks. 

Oni od 2016. godine u njih integriraju i elemente umjetne inteligencije pa lutke mogu micati očima, rukama i pomicati torzo. Uz to, piše Independent, kupci mogu birati elemente izgleda poput visine, frizure i boje očiju. 

Elementi umjetne inteligencije u njima još su pak vrlo primitivni - lutke mogu odgovarati na određena jednostavna pitanja, no nikakav kompleksniji razgovor ne dolazi u obzir.

Proizvođači priznaju da bi integrirali naprednije tehnologije, no stručnjaci nisu previše zainteresirani za razvoj tehnologije za industriju seksualnih pomagala. 

WMDOLL godišnje proda oko 20 tisuća lutaka za seks, a od toga je tek njih 20 bilo 'pojačano' elementima umjetne inteligencije. Takve su lutke, naime, mnogo skuplje i stoje između 1500 i 7400 američkih dolara.

Kad cijene tih lutaka padnu, interes za njih sigurno će biti značajno veći. 

Komentari (70)
  • kada žena nabavi dildo to je ok, a kad muškarac nabavi lutku u prirodnoj veličini koja ima grijanu vaginu, kožu koja imitira pravu, prati te pogledom te koja može stenjati te se pomiće i može simulirati seks u svim kamasutra pozama + 36 dodatnik i sve to za 5000 eura na 36 rata onda je on perverznjak?!

    1. 10. 2018,   01:47
  • O ne... Goviriti će..a za par godina i će i pitati..gdje si? I kad ces doći kući???

    1. 10. 2018,   00:04
  • ova ima glavu na leđima!??

    30. 9. 2018,   23:50