Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Serveri već na samrti: Izašao je World of Warcraft Classic

Kultni WoW se vratio, a Blizzardovi serveri od sinoć su na izdahu.

Nakon cijelog jednog godišnjeg doba iščekivanja, World of Warcraft Classic napokon je ugledao svjetlo dana noćas u 1 sat.

Blizzard je to proslavio i humorističnom igranom najavom nove-stare igre koja je definirala moderni žanr MMORPG-ova. Uradak koji možete vidjeti u nastavku prepun je cameo uloga koje će prepoznati ne samo poklonici WoW-a, već i ljubitelji fantazijskih svjetova općenito.

Pogledajte kako je Blizzard obilježio izlazak WoW Classica:

Između ostalih likova, tijekom ovog šaljivog spota možete vidjeti čak i Kristiana Nairna, poznatijeg kao Hodora iz Igre prijestolja.

Hoće li povratak originalnog WoW-a značiti i revitalizaciju njegove esportske scene ostaje za vidjeti, no ne tako davno, tri na tri WoW bitke bile su jedne od najpopularnijih disciplina u kompetitivnom gamingu te jedna od samo tri kategorije natjecanja na Blizzardovom prvom EU Road To Blizzcon spektaklu održanom u praškoj O2 areni krajem 2015.

Unatoč tome, nije izgledno kako ćemo novi-stari World of Warcraft tako skoro gledati u npr. drugoj sezoni Esports prvenstva Hrvatske jer mala zajednica lojalnih igrača koju ovaj neuništivi MMO i dalje uživa na našim prostorima, posljednji trendovi u kompetitivnom gamingu puno su naklonjeniji vizualno i mehanički jednostavnijim uratcima koje čak i publika koja ih osobno ne igra lako može pratiti.

Baš kako mu to i ime sugerira, WoW Classic je reizdanje slavnog MMORPG-a iz 2004. slobodno od bilo kakvih ekspanzija koje je dostupno u sklopu standardne pretplate na igru koja u Europi košta 15 eura mjesečno.

Komentari (18)
  • Bojim se probat, znam da bih se opet navukao.

    27. 8. 2019,   16:41
  • Definitivno cu probat jedan mjesec za dobra stara vremena

    27. 8. 2019,   14:50
  • Definitivno cu reaktivirati svoj stari acc, mnogi ce se iznenaditi kad se pojavi jedna od najstarijih gildi , i guild boss sa 16 x level 100 chars :)

    28. 8. 2019,   06:33