Obavijesti

Tech

Komentari 8

Sirocco je dokaz da je Nokia spremna za borbu s najjačima

Sirocco je dokaz da je Nokia spremna za borbu s najjačima
7

Sirocco je ime koje je bilo i u prošlosti vezano uz Nokijin 8800, ali bez retro štiha, Nokia 8 Sirocco je ono najbolje što sada nude. Telefon koji se može boriti s najjačima

VIDEO

Nokia je u Barceloni predstavila niz novih telefona, a najbolji i najskuplji je Nokia 8 Sirocco - telefon kojim žele privući dio onih koji razmišljaju o novom Galaxyju S9 ili o nekom iPhoneu.

Sa cijenom od 750 eura Sirocco je zasigurno u tom rangu, ali poboljšana verzija Nokije 8 nudi i niz aduta. U odnosu na prošlogodišnju Nokiju 8, koja je imala ekran od 5,3 inča, Sirocco je dobio nešto veći ekran od 5,5 inča, ali je cijeli telefon sada centimetar niži, a pritom je tanji i uži. Uz to, ekran je sada i kvalitetnije P-OLED tehnologije. Nokia je odlučila praktično cijeli telefon odjenuti u staklo s nehrđajućim čeličnim okvirom, a senzor otiska prsta s prednje strane su gurnuli straga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao i lani, telefon dolazi sa Snapdragonom 835 te 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Straga se nalazi dvostruka kamera s nešto boljim karakteristikama na papiru. Senzori od 12 mpx (f/1.75) i 13 mpx (f2/2.6) dolaze s Carl Zeiss optikom, a sprijeda se nalazi kamera od 5 megapiksela. Kamera će također podržavati 'bothie' opciju za snimanje fotografija prednjom i stražnjom kamerom u isto vrijeme, a tu je i profesionalni mod koji podsjeća na Lumije s detaljnim kontrolama za svaki detalj fotografiranja. Baterija dolazi s kapacitetom od 3260 mAh. 

Telefon stiže u prodaju tijekom travnja i na cijenu će i kod nas trebati dodati porez, što znači da ona raste na gotovo 7000 kuna.

Uz Sirocco, Nokia je predstavila i Nokiju 7 Plus koju pogoni Snapdragon 660, a ima kameru kao i Sirocco te nešto jaču bateriju od 3800 mAh iza izduženog ekrana od 6 inča Full HD+ rezolucije. Ona stiže u travnju po cijeni od 399 eura (bez poreza). 

Nokia 6 dobila je novu verziju za ovu godinu te je zadržala isti ekran, ali je sada opremljena snažnijim Snapdragon 630 procesorom, Carl Zeiss optikom. Dostupna će biti u varijantama od 3/32 i 4/64 GB memorije i po cijeni od 279 eura.

Nokia 1 je pak telefon koji dolazi s Android Oreo Go softverom, kao što smo vidjeli i na ulaznim modelima Alcatela prije par dana. Radi se o verziji najnovijeg Androida za uređaje s 1 GB RAM-a ili manje, a omogućuje instalaciju Lite ili Go verzija aplikacija. Što se samog uređaja tiče, dolazi s ekranom 4,5 inča, četverojezgrenim procesorom na 1,1 GHz te 1/8 GB memorije. Kamere snimaju fotografije od 5 i 2 megapiksela. Telefon će prodavati po cijeni od 85 dolara (bez davanja).

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu