Obavijesti

Tech

Komentari 21

'Škola nam je puna vode, sada strahujemo od strujnog udara'

'Škola nam je puna vode, sada strahujemo od strujnog udara'
7

Zgrada škole sa sportskom dvoranom sagrađena je 70-ih godina prošlog stoljeća. Prije rata primala je 800 učenika, a sad je tu 55 učenika i 28 vrtićke djece

VIDEO

Odlazak u dječji vrtić i u školu opasnost je za zdravlje, upozoravaju roditelji iz Oklaja kraj Knina. Zgrada Područne OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog, u kojoj se nalazi i vrtić, prokišnjava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:05

- Ravni krov zgrade pun je rupa, a vodu koja kroz njih prodire ‘hvataju’ plastičnim kantama. Pitanje je trena kad će doći do strujnog udara - kažu nam zabrinuti roditelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zgrada škole sa sportskom dvoranom sagrađena je 70-ih godina prošlog stoljeća. Prije rata primala je 800 učenika, a sad je tu 55 učenika i 28 vrtićke djece. Nakon rata zgrada nije dobro obnavljana, tvrde mještani. Prema riječima ravnatelja škole, problemi s vodom traju od početka ove nastavne godine.

- Unatoč tome nastava i sigurnost nisu ugroženi. Problem je eskalirao u protekla dva mjeseca, posebno u izdvojenoj prostoriji koju je koristio dječji vrtić. Ona je u potpunosti stradala od kiša tijekom zimskih praznika - kaže nam ravnatelj škole Saša Kolombo.

Osnovna škola u Oklaju sa svakom kišom prokišnjava

U vrlo lošem stanju su i dva vanjska hodnika zgrade, a nastava se odvija u razredima i u prostorijama koje su suhe. Prema riječima ravnatelja, cijela zgrada zahtijeva ulaganja, posebno krov, zbog sprečavanja potpune devastacije unutarnjih prostora, broj rupa se i dalje povećava, a vrtićka djeca su zasad zbrinuta u jednoj suhoj prostoriji, gdje im ne prijeti opasnost. Škola sa Županijom pregovara o obnovi, procijenjenih 300.000 kuna osigurat će tijekom veljače.

No za početak radova, kažu u školi, trebat će pričekati da se krov osuši jer bi u suprotnom sva nakupljena vlaga ostala zarobljena. Dakle, čeka se bura. Desetak dana bure, kažu, bilo bi dovoljno za prosušivanje da bi se moglo početi obnavljati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Nije prerano ni s 20 godina: Mladi za mirovinu trebaju početi štedjeti već s prvim poslom
SVJETSKI TJEDAN NOVCA

Nije prerano ni s 20 godina: Mladi za mirovinu trebaju početi štedjeti već s prvim poslom

Hrvatska udruga banaka pripremila je cjelogodišnje programe financijske pismenosti za učenike i nastavnike, te mlade poduzetnike, "Financije za nove generacije". Obuhvatit će čak 17.000 učenika i 500 nastavnika

Muke u školama: 'Prvi tjedan još i dolaze na ispit, poslije predaju prazne testove...'
MUKE OKO NACIONALNIH ISPITA

Muke u školama: 'Prvi tjedan još i dolaze na ispit, poslije predaju prazne testove...'

Nacionalnim ispitom iz hrvatskog jezika u ponedjeljak je počelo testiranje učenika osmih razreda, polagat će ispite iz osam predmeta. U nekim školama govore da će testovi utjecati na ocjene, no to nije točno
Ovaj kviz je pravi hit među srednjoškolcima: Koliko stihova ima Božanstvena komedija?
SUDJELUJE CIJELA HRVATSKA

Ovaj kviz je pravi hit među srednjoškolcima: Koliko stihova ima Božanstvena komedija?

Kviz udruga Šibenik organizira Nacionalnu kviz ligu za učenike srednjih škola. Interes je toliki da redovito sudjeluje više stotina natjecatelja iz cijele Hrvatske. U ovoj sezoni najbolji su bili 'Đakovačkih pet'