Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Smrt nije kraj: Planiraju vaše misli prebaciti u umjetno tijelo

None Foto: pixabay.com 2

Australska tvrtka Humai želi "oživjeti" ljude nakon smrti i to pomoću umjetne inteligencije. Njihov plan je "prebaciti" osobnost čovjeka u umjetno tijelo

Mnoge tvrtke, uključujući i Google, rade na tehnologijama koje bi mogle produžiti ljudski život za desetke, ako ne i stotine godina. 

No, australska tvrtka Humai ima drugačiji plan. Umjesto da nam produže životni vijek oni nas žele vratiti iz mrtvih pomoću umjetne inteligencije

Josh Bocanegra, osnivač ove tvrtke, izjavio je kako vjeruje da će ova tehnologija biti dostupna unutar sljedećih 30 godina. Objasnio je kako njegova tvrtka planira koristiti umjetnu inteligenciju i nanotehnologiju za pohranjivanje podataka, uzoraka ponašanja i razmišljanja.

Humai

Ti podaci će zatim biti kodirani u čip koji će se ugraditi u umjetno tijelo. Čip bi sadržavao našu osobnost te bi upravljao umjetnim tijelom.

Bocanegra vjeruje da će umjetno tijelo "pridonijeti ljudskom iskustvu", a smrt ćemo tako lakše prihvatiti.

Iako ova tehnologija nije zasad dostupna, Bocanegra vjeruje da će se to uskoro promijeniti. No, ostaje veliko pitanje: Biste li vi željeli "živjeti" u umjetnom tijelu nakon smrti? Koliko bi ta procedura stajala? Kome bi sve bila dostupna?

Komentari (76)
  • Glupost. Ako, prebaciš moje uzorke ponašanja i razmišljanja.u računalo, to i dalje nisam ja

    30. 11. 2015,   16:18
  • Čovjek je opsjednut besmrtnošću.Kada bi nekako i uspio postati besmrtan,a neće,kakvo bi to samo prokletstvo bilo !!!

    30. 11. 2015,   16:10
  • sve što se rodi mora jednog dana umrijet

    30. 11. 2015,   16:28