Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Soba na kotačima: Volvo kaže da ćemo se uskoro ovako voziti

None Foto: Volvo 6

Volvo 360c je koncept kojim švedska kompanija želi pokazati kako oni zamišljaju prijevoz u budućnosti. Svojim potpuno autonomnim električnim autom žele konkurirati i avionima

Volvo je u srijedu novim konceptnim automobilom 360c pokazao kako zamišljaju transport i život budućnosti. 

Kao i brojna konceptna vozila koja smo vidjeli u posljednje vrijeme, ovo je potpuno autonoman električni automobil 5. razine, što znači da tu nema volana i papučica, već se automobil brine o svemu. 

Foto: Volvo

Međutim, ovo je više od običnog električnog auta. 

- Industrija će se mijenjati sljedećih godina i Volvo bi trebao voditi promjenu u našoj industriji. Autonomna vozila omogućit će nam sljedeći veliki korak u sigurnosti, ali otvoriti nove poslovne modele u kojima će ljudi u autima raditi što žele - rekao je direktor Volva Håkan Samuelsson.

Foto: Volvo

Volvo želi potaknuti razgovore, a ovim pokazuju kako je njihova ideja da se auto uklopi u naš život sutrašnjice, pa su tako osmislili nekoliko različitih scenarija u kojima bi ga koristili. 360c bi mogao biti mobilna spavaća soba koja će ponuditi udoban, tih i brz prijevoz ili bi mogao ponuditi odličan prostor za naš mobilni ured. Isto tako, ovo može biti i naša dnevna soba i prostor za zabavu. 

Foto: Volvo

Ovakav auto s okolinom će komunicirati različitim vizualnim detaljima i rasvjetom duž karoserije, ali i zvukovima. 

U jednu ruku, Volvo se ovakvim automobilom želi natjecati i sa zrakoplovnom industrijom, barem što se tiče kraćih relacija i letova na udaljenostima od oko 300 kilometara.

Foto: Volvo

Komentari (148)
  • Ljudi, vjerujte, kad ostarite, vasa djeca ce vas pitati, kako to da ste mogli biti tako ludi i sami voziti automobile, da ste godinama tako naivno ginuli na cestama, jer uskoro ce covjeku biti zabranjeno da vozi bez pomoci racunala. Tko je isprobao neke sustave koji ne dozvoljavaju da predjes crtu, da ukoce volan ako bi skretanje moglo biti opasno, da auti medjusobno komuniciraju i nemoguce je da se medjusobno sudare, zna da se science-fiction ostvaruje.

    6. 9. 2018,   18:00
  • sviđa mi se ovaj stol pun stvari u autu.. pa kad naleti na šaht kod nas i sve se sa stola razleti okolo..

    6. 9. 2018,   19:17
  • nevolim ni kad me neko drugi vozi a pogotovo volvo nemogu napravit motor iz kojeg nekapa ulje a kamoli ovo :)

    6. 9. 2018,   18:06