Obavijesti

Tech

Komentari 88

Šok: Otkazao mu kontroler dok je igrao COD za 500.000 dolara

Šok: Otkazao mu kontroler dok je igrao COD za 500.000 dolara

Jedan profesionalni igrač Call of Dutyja ovaj je tjedan iskusio zaista lošu sreću u najgorem mogućem trenutku.

VIDEO

Chance “Maux” Moncivaez, profesionalni igrač Call of Dutyja koji brani broje eSports tima Gen.G, ovaj je tjedan proživio možda i najnesretniji trenutak u svojoj karijeri kada mu je na završnici globalne Call of Duty Pro lige zakazao Scuf DualShock 4 kontroler za PlayStation 4.

Incident je nastupio na početku druge rundi Gen.G-jevog okršaja s eUnitedom koja je na kraju završila 0:3 za potonju momčad koji je pretekao Moncivaezov tim na 1.25 milijuna američkih dolara vrijednom turniru u Miamiju. 21-godišnji Amerikanac bio je vidno frustriran sitacijom, kao što možete vidjeti u nastavku.

Moncivaez također nije birao riječi odmah po završetku izgubljenog turnira, kada je otkrio da je jedna od tzv. "shoulder" tipki njegovog kontrolera prestala raditi. Igrač je nakon prvotnog šoka i prigovora sucu, za kojeg kaže da je reagirao tako što mu je neobjašnjivo uručio spajalicu, promijenio postavke kontrolera tako da je zamijenio funkciju pokvarene tipke i one suprotne odgovorne za manje bitnu radnju od pucanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Amerikanac je naposlijetku ipak čestitao pobjednicima, a priznao je i kako je pri ruci imao zamjenski kontroler na kojeg je u pomutnji zaboravio. Teško je reći koliko su izgubljene sekunde na tom početku druge runde u konačnici značile za sveukupni rezultat dvoboja, no na ovoj razini igre, i najmanja prednost može činiti veliku razliku. Tako je ovaj incident dobrim dijelom obilježio do sada najveći Call of Duty: Black Ops 4 turnir koji je trebao poslužiti kao posljednje veliko događane na COD eSports sceni prije izlaska sljedećeg nastavka serijala koji će od igrača tražiti da igraju kao teroristi.

I dok su problemi po kontorleru možda koštali Gen.G prvog mjesta i pola milijuna dolara na ovoj inače spektakularnoj play-off završnici pola godine duge sezone, ova peteročlana ekipa za utjehu ipak ima drugo mjesto zahvaljujući kojem je utržila nemalih 300.000 dolara.

Scuf DualShock 4 nije originalni kontroler za PS4, no radi se o uređaju koji ima službeni certifikat Sonyjeve gaming divizije te slovi kao najnapredniji gadget svoje vrste. Popularan je izbor mnogih eSports timova, pogotovo onih koji se natječu u pucačinama iz prvog lica kao što je Call of Duty serijal.

Problema s kontrolerima ne bi trebalo biti na nadolazećem Esports Prvenstvu Hrvatske koje kreće u subotu i obuhvaća čak tri popularne igre: League of Legends, Fortnite i FIFA-u 19.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle