Obavijesti

Tech

Komentari 61

Šokantno otkriće! Mrtvaci se miču dok im se tijela raspadaju

Ne čitajte ovu vijest u pauzi za ručak. Kamere su 17 mjeseci fotografirale tijela svakih 30 minuta i otkrile da su se ruke micale dok su se tijela raspadala. Stručnjaci kažu da bi to moglo biti važno za forenzičare

VIDEO

Kamere koje su postavili australski znanstvenici pokazale su da se mrtvaci miču kako se njihova tijela raspadaju, objavili su u četvrtak mediji.

Kamere su 17 mjeseci fotografirale tijela svakih 30 minuta i otkrile da su se ruke micale dok su se tijela sušila i raspadala, prenijela je australska televizija ABC.

Istraživačica Alyson Wilson kaže da bi to moglo biti važno za forenzičare.

- Otkrili smo da su se ruke jako micale, neke koje su bile pružene uz jednu stranu tijela završile su na drugoj strani, rekla je Wilson ABC-u. 

Istraživanje je provedeno u tajnom laboratoriju blizu Sydneya koji je otvoren prije tri godine radi analize raspadanja tijela u različitim uvjetima kako bi se rekonstruirala mjesta zločina.

Wilson kaže da bi pokreti mogli biti posljedica stezanja ligamenata dok se suše.

Forenzička antropologinja dr. Xanthe Mallett sa sveučilišta u Newcastleu smatra da bi otkriće moglo biti važno za forenzičare koji pretpostavljaju da su tijela na mjestu zločina u istom položaju kako i kada je osoba umrla.

- Ljudi bi se iznenadili kada bi vidjeli kakve smo pokrete zabilježili. Ja sam se začudila kada sam to vidjela, posebno koliko su se micale ruke. Nevjerojatno!, dodala je Mallett.

Pokretanje videa...

00:31

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....