Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Španjolci će od vikenda surfati na 5G, Huawei im uvodi mrežu

None Foto: ALY SONG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Vodafone Espana 5G mrežu nove generacije uvest će u 15 gradova 15. lipnja, a u suradnji s kineskom kompanijom, najavio je ovog tjedna izvršni direktor te tvrtke Antonio Coimbra

Kineski div telekomunikacija Huawei uvest će 5G uslugu u nekoliko španjolskih gradova u subotu, pa će Španjolska biti jedna od prvih europskih zemalja s iznimno brzom mobilnom mrežom.

Vodafone Espana 5G mrežu nove generacije uvest će u 15 gradova 15. lipnja, a u suradnji s kineskom kompanijom, najavio je ovog tjedna izvršni direktor te tvrtke Antonio Coimbra.

Osim toga, švedski Ericsson osigurat će hardvere za podatkovnu mrežu.

Hanging cubes display 5G logo at the Mobile World Congress in Barcelona PROCJENA ERICSSONA Čak 1,9 milijardi ljudi bit će na 5G mrežama do 2024. godine?

Huawei je vodeći pružatelj mobilnih mreža, pogotovo u Europi. Washington je tu tehnološku kompaniju prošlog mjeseca stavio na crnu listu kompanija čije je poslovanje s američkim partnerima strogo kontrolirano.

SAD optužuje Huawei da potpomaže špijuniranje kineskih vlasti, te je pritisnuo druge zapadne zemlje da ne koriste tehnologiju te kompanije.

Stavljanje Huaweija na crnu listu utjecalo je na prodaju pametnih telefona u Njemačkoj, rekao je u utorak zamjenik direktora njemačke podružnice Huaweija David Wang za dnevnik Rheinischen Post.

FILE PHOTO: A 3D printed Huawei logo is placed on glass above displayed U.S. flag in this illustration NE UTJEČE NA 'CRNU LISTU' Sad iz Bijele kuće traže odgodu zabrane za kupnju od Huaweija

Dodao je kako su potrošači zabrinuti da neće moći pristupiti novim ažuriranjima Googleovog operativnog sustava Android.

Ograničenje na Android operativnom sustavu trebalo bi započeti na Huaweijevim pametnim telefonima sredinom kolovoza.

Wang je rekao kako Huawei pretpostavlja da će pomoći u izgradnji 5G mreže u Njemačkoj.

„Trenutno isporučujemo mrežne elemente za proširenje LTE mreže Deutsche Telekoma, Vodafone Deutschlanda i Telefonica Deutschlanda. Pretpostavljamo da ćemo surađivati s te tri kompanije i po pitanju 5G mreže”, izjavio je Wang.

Komentari (7)
  • Ja bih popisao odmah na 2g.....samo da ne puca veza..... Ovako kao dobivam 20 mbps, meni saavim dovoljno za apsolutno sve moje potrebe... ALI.... veza pukne 7puta u minuti.... Izgubio sam i volju iti zvati vise sluzbu za korianike T-coma i slusat muziku po pola sata da nekog dobijem i da mi onda rece probajte iskljuciti ruter iz struje..... Ja bi ih u top najredije stavia kad mi to rece.... Pa jel misle da to nije prvo sto sam napravio prije nego sam ih uopce nazvao..... Uzas .... T-Com by the way...... Samo nek izađe ovaj ugovor i bit ce bye, bye forever

    12. 6. 2019,   12:32
  • HT je na 2G + praktično..Naplaćuju za 4G.

    12. 6. 2019,   07:48
  • Odlična vijest! Za proizvođače citostatika 🙄

    12. 6. 2019,   06:59