Obavijesti

Tech

Komentari 14

Spasi svemir i budi što želiš: Vive je budućnost zabave

Spasi svemir  i budi što želiš: Vive je budućnost zabave
6

HTC Vive uskoro kreće u prodaju, a u Barceloni su pokazali verziju koja će se moći kupiti. Mogućnostima vas uvlači u virtualni svijet i pokazuje tragove svega što ćete moći raditi

VIDEO

Ovogodišnji sajam mobilnih tehnologija u Barceloni stavio je veliki naglasak na virtualnu stvarnost. Velike kompanije kao što su LG i Samsung, ali i mnoge manje, pokazale su svoje adute za ovo novo tržište. Nema sumnje, era virtualne stvarnosti je započela, svidjelo se to vama ili ne.

Moj favorit u ovoj utrci je HTC Vive, kojeg sam imala priliku koristiti više puta i uvjerio me da je zasad najbolji uređaj. Na Mobile World Congressu u Barceloni isprobala sam potrošačku verziju, HTC Vive Pre, koji na tržište dolazi u travnju po cijeni od 799 dolara. Zvuči puno, no ako uzmemo u obzir da su u cijenu uključeni i kontroleri (cijena Oculusa je 599 dolara, ali dolazi s Xbox kontrolerima), te činjenicu da i mnogi pametni telefoni koštaju toliko, HTC ima zajamčen hit.

HTC Vive Pre je u usporedbi s prijašnjom verzijom još kompaktniji, laganiji te jednostavniji za korištenje. Uređaj bolje prianja uz lice te je puno udobniji za korištenje. Zaboravit ćete da ga uopće imate na glavi. Novost je i da je uređaj kompatibilan za rad s dioptrijskim naočalama. 

No, da biste ga koristili morate imati i odgovarajuće računalo, a ako niste sigurni jesu li sve specifikacije zadovoljavajuće prije kupnje ovakvog gadgeta, Valve je objavio online alat (SteamVR Performance Test Tool) koji će vam reći ako računalo može pokretati HTC Vive.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao da ste u Zvjezdanim stazama

 
HTC Vive

Spašavaj svemir, budi slikar ili što želiš - HTC Vive je pokazao budućnost zabave #MWC16 Više pročitajte na - http://bit.ly/1peVv5I

Posted by 24sata Tech on Saturday, February 27, 2016

Poboljšani vizualni sustav stavlja vas u virtualnu stvarnost koja djeluje realnije i daje dublji osjećaj prostora. Osjećate se kao da ste u holodecku iz Zvjezdanih staza. 

Moj izlet u virtualnu stvarnost trajao je 30 minuta tijekom kojih sam isprobala nove demoe, ali i one koje sam već testirala jer me zanimalo kako je HTC poboljšao potrošačku u odnosu na prijašnju verziju. 

Prvi demo koji sam probala bio je isti koji sam testirala prije 6 mjeseci na IFA-i u Berlinu. Našla sam se na dnu mora, na potopljenom brodu po kojem sam se mogla kretati i istraživati podvodni svijet. Oko mene su plivale ribe i raže, a najimpresivniji je golemi kit koji pliva pored broda. Impresivni demo HTC je sada novim detaljima doveo do savršenstva. Podvodni svijet djeluje realnije, a svaki objekt ima više detalja. 

Sljedeći demo stavio me u ured u kojem sam morala rješavati stvari s "to do" liste. Upali računalo, natoči kavu, pregledaj papire... Sve to radite vašim virtualnim rukama, odnosno uz pomoć kontrolera. Bonus: možete porazbijati ured, pobacati stvari i nikom ništa.

Razigrat će vašu maštu

Ako vam ovo ne zvuči zanimljivo, sigurni hit je trodimenzionalno crtanje koje u novoj verziji ima puno novih dodatka. Kontrolerima možete izabrati vrstu kista, boje, pozadinu... Meni je najimpresivnije bilo crtati po noćnom nebu. Probajte zamisliti: nalazite se na na otvorenom prostoru, iznad vas zvjezdano nebo, vi se krećete među zvijezdama i možete napisati ili nacrtati nešto u tom okruženju. Recimo da nacrtate snjegovića, jedna od rijetkih stvari koje znam nacrtati. Taj snjegović stoji tamo s vama, nije samo nacrtani lik na papiru, to je trodimenzionalni lik oko kojeg se možete kretati. Ovaj demo zasigurno će probuditi kreativca u vama.

Moj novi favorit je Space Pirate u kojem se osjećate kao da ste u Ratovima zvijezda i morate braniti galaksiju. Nalazite se u svemiru s dva laserska pištolja koja pokretom ruke možete pretvoriti u štit i pucate u nadolazeće svemirske brodove. Kako prelazite razine, tako invazija svemirskih brodova postaje sve jača i morate se dobro fokusirati i koordinirati kako bi izbjegli paljbu i u isto vrijeme uništili neprijatelje.

Jedna od glavnih značajki HTC Vivea je da vi sudjelujete u virtualnoj stvarnosti. Možete se kretati i istraživati, imate interakciju s virtualnim svijetom.

Stvarnost je udaljena jedan klik 

Još jedan veliki plus je što sada ne morate skidati uređaj kako bi vidjeli stvarni svijet. Pritiskom jednog gumba na vašem kontroleru možete dobiti prikaz okoline oko vas što vam omogućuje da ostanete povezani sa stvarnim svijetom bez napuštanja virtualnog. Možete primati poruke, odgovarati na pozive ili provjeriti kalendar, što dovodi do stvaranja hibridne stvarnosti koja otvara novi svijet mogućnosti. 

Još niste uvjereni? HTC Vive promijenit će način na koji komuniciramo. Igramo igre. Otvorit će bezbroj mogućnosti. Moći ćete virtualno posjetiti mnoga mjesta umjesto da ih gledate na fotografijama. U današnje vrijeme provodimo dosta vremena pred našim računalima. Virtualna stvarnost će poboljšati naše iskustvo. Umjesto da gledate utakmicu na televizoru, imat ćete osjećaj da ste na tribinama. Da, nije isto kao biti ondje, no prilično je dobra zamjena. 

HTC zasigurno ima dobrog konja za utrku. Od svih uređaja za virtualnu stvarnost koje sam isprobala, HTC Vive nudi najbolje iskustvo. Uređaj je jednostavan za korištenje, kompaktan, možete sudjelovati u virtualnoj stvarnosti, stvarati unutar virtualne stvarnosti. Kada vam se pruži prilika, a u razgovoru s HTC-om rečeno mi je da bi uređaj uskoro trebao doći i kod nas baš da omogući korisnicima da sami urone u virtualnu stvarnost, isprobajte! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....