Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sportski duh opet je najvažniji: Ovako će izgledati novi Civic

None Foto: Honda 4

Prema mišljenju ljudi iz Honde i nekih kupaca, posljednje dvije generacije Civica su se previše udaljile od izvornog sportskog karaktera. To sada žele promijeniti

Honda je na salonu u New Yorku u potpunosti iznenadila konceptom koji najavljuje novu generaciju Civica. Ovim su i službeno potvrđena nagađanja da se dolazak novog Civica bliži i da bi to, po svemu sudeći, moglo biti 2016. 

Kako su i najavili prilikom nedavne premijere redizajna aktualnog modela, u Hondi se žele što više približiti izraženom sportskom karakteru kakav su imale ranije generacije Civica. Ako je suditi po konceptu automobil će imati osjetno duži međuosovinski razmak, što bi trebalo jamčiti još više mjesta u unutrašnjosti. Bolji izgled jamčit će niža i šira karoserija kao i detalji poput produženog poklopca motora.

Detalji o pogonu i drugoj tehnologiji konceptnog modela su tajni, no već se dobro zna kako će novi Civic umjesto tradicionalnih atmosferskih imati benzinske turbomotore. Honda je već pri kraju razvoja novog 1.5-litrenog turbobenzinca koji bi trebao zamijeniti čitav niz postojećih motora, od 1.4 do 2.4 litre obujma. Njegova snaga će se ovisno o izvedbi kretati između 100 i 190 KS. Jedan od glavnih prodajnih aduta i dalje ostaje 1.6-litreni dizel sa 120 KS. Novi Civic dobit će i brojne nove sigurnosne tehnologije te nešto bogatiju opremu.

Komentari (83)
  • boja je grrrrrrrrrrrrr...model je nice

    7. 4. 2015,   11:23
  • kad odrastem kupit cu si ovako nesto

    7. 4. 2015,   11:14
  • ovo je bas auto za djecu haha

    7. 4. 2015,   10:33