Obavijesti

Tech

Komentari 3

Stali na kraj ruskim hakerima: Imovina na ledu, dvoje optužili

Stali na kraj ruskim hakerima:  Imovina na ledu, dvoje optužili
1

Američke i britanske vlasti zamrznule su imovinu 17 suradnika skupine Evil Corp i optužile dvojicu njezinih vođa zbog kibernetičkih zločina kojima su oštetiti tvrtke diljem svijeta za više od 100 milijuna dolara

VIDEO

Američke i britanske vlasti zamrznule su imovinu 17 suradnika skupine Evil Corp sa sjedištem u Rusiji i optužile dvojicu njezinih vođa zbog kibernetičkih zločina kojima su oštetitl tvrtke diljem svijeta za više od 100 milijuna dolara.

Istražitelji su otkrili da je Evil Corp hakirao računala poslovnih tvrtki, domogao se brojeva bankovnih računa i sigurnosnih kodova te se koristio trećim stranama za prebacivanje novca s tih bankovnih računa hakerima.

Optužnice su podignute protiv dvojice vođa skupine. Prvi je Maksim Jakubec, vođa skupine Evil Corp za kojega se smara da stoji iza zloćudnog softvera 'Dridex', a drugi je njegov najbliži suradnik Igor Turašev.

U operaciji protiv Evil Corpa sudjelovala su američka ministarstva pravosuđa i financija u suradnji s Britanskom nacionalnom kriminalističkom agencijom. Američko ministarstvo tvrdi da je Jakubec radio za rusku obavještajnu službu FSB te da je krao materijal u korist Moskve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stručnjaci za kibernetičku sigurnost tvrde da je zloćudni softver Dridex koji se prvi put pojavio krajem 2011., počinio jednu od najvećih financijskih šteta na internetu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle