Obavijesti

Tech

Komentari 0

Stare zagrebačke fasade postaju umjetničko platno

Stare zagrebačke fasade postaju umjetničko platno
4

Ulična umjetnost udahnula je novi život fasadama diljem Europe. Osim što ih čine atraktivnijima, murali intrigiraju prolaznike svojim porukama. Jedan od takvih murala nedavno je osvanuo u zagrebačkom centru.

VIDEO

U sklopu nedavno održanog festivala Design District Zagreb, Miron Milić oslikao je mural na fasadi Vojnovićeve 19. Njegovi murali postali su prepoznatljiv dio urbane kulture, a najpoznatiji je "Slap" u Petrinjskoj ulici. Muralom u Vojnovićevoj okida snimke svakodnevnice ovog kvarta, ukazuje na njene izazove i sve to vješto povezuje u mozaik života ovog grada, u kojem za svakog postoji mjesto i dobrodošlica. Pritom je fasada zgrade poslužila kao slikarsko platno, čime se iskoristio postojeći resurs kao podloga za umjetničko djelo.

Oslikavanje zgrade muralom je realizirano u sklopu kampanje “Zagreb otvoreni grad?” čiji je cilj otvaranje Interkulturnog društvenog centra koji će odgovarati na suvremene potrebe stanovnika Zagreba i doprinijeti razvoju kvalitete života u njemu. U kampanji "Zagreb: otvoreni grad?" do sada je održan niz javnih kulturno-umjetničkih i društvenih događanja u kojima je ključno uključivanje građana. Tako je organiziran niz edukacijskih programa i radionica izrade namještaja, prirodne kozmetike, kuhanja i urbanog vrtlarenja uz sudjelovanje građana različitih dobi i interesa.

Kampanja nastavlja s aktivnostima te su osim održavanja vrta, u jesen planirane radionice kuhanja i  kompostiranja, sadnje zimskih kultura te priprema vrta za zimsko razdoblje. Pridružite nam se ili pratite aktivnosti na Facebook stranici "Zagreb: otvoreni grad?".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovakvim aktivnostima se pruža sadržajan kulturni program, a da pritom nema negativnog utjecaja na okoliš, jer se koriste već postojeći resursi. Pritom se starim zgradama udahnjuje novi život, a umjetnička djela pridonose imidžu urbanog grada u kojem su svi dobrodošli.

O urbanom i ekološki osviještenom življenju redovito čitajte na Green Livingu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje
Ograničen budžet

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje

Rezultat obnove je prelazak iz energetskog razreda G u energetski razred B, više prirodnog svjetla, bolja mikroklima i smanjenje troškova grijanja i hlađenja s 5.000€ godišnje na samo 800€ godišnje.

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?
Zaštita okoliša

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?

Onečišćenje zraka štetno je kako za okoliš tako i za sve organizme koji žive u tom okolišu. Može prouzročiti štetne učinke na zdravlje, čak i smanjenje inteligencije. Srećom, na čišći zrak možemo utjecati
Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života
ENERGETSKA OBNOVA

Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života

Na BUILD UPON radionicama stručnjaci iz područja regulative, financija, kreiranja svijesti i unapređenja znanja i vještina zajedno su radili na donošenju nacionalne strategije energetske učinkovitosti zgrada