Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stigle su Facebook emocije: Sada izrazite svoje osjećaje

None Foto: Facebook

Facebook je sada omogućio da se na postovima izrazimo kroz dodatnih pet emocija, osim klasičnog lajkanja statusa. Nakon dugotrajnog testiranja, od srijede emojiji stižu svima

Korisnici su od Facebooka dugo tražili da mogu na postovima reagirati i drugačije osim samo 'lajkom'. Naravno, jer ne zaslužuje svaka objava takav znak, osobito ako se radi o lošim vijestima poput smrti, razvoda ili nečijeg otkaza. 

Nakon mjeseci testiranja, Facebook je u srijedu napokon objavio da će korisnici na postovima sada moći reagirati kroz ukupno šest emojija.

 

Today is our worldwide launch of Reactions -- the new Like button with more ways to express yourself. Not every moment...

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, February 24, 2016

Nove reakcije uključuju klasični like te još pet emocija (love-ljubav, haha, wow, sad-tuga i angry za ljutnju). Ovdje i dalje nedostaje emoji koji bi bio čista suprotnost lajkanju - dislike - ali iz Facebooka su rekli kako su se reakcije na ovaj miks emocija pokazale popularnima među korisnicima koji su ih testirali u Irskoj i Španjolskoj. 

Put do ovih dodatnih Reakcija bio je dug. Još je prošle godine Mark Zuckerberg rekao kako je vrijeme da prošire opseg emocija, a kako bi otkrili koje će uopće uzeti u obzir, gledali su reakcije u kojima su korisnici reagirali kroz jednu riječ i analizirali emocije koje su izražavali najpopularniji stickeri.

Nove reakcije sada su dostupne za iOS, Android i web. 

Tema: UpTech

Komentari (19)
  • bezveze. jedino dislike button je bia potreban... ovo je sve nešto lipo i ušminkano

    24. 2. 2016,   16:14
  • Samo nelajk palac me zanima...a njega nema i dalje

    24. 2. 2016,   16:59
  • volim izraziti svoje emocije,ali ne putem Fb

    24. 2. 2016,   16:14