Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Apple na vlastitim stranicama otkrio detalje novog iPhonea

None Foto: Twitter/_inside 3

Apple bi u srijedu trebao predstaviti tri nova telefona koja će uskoro stići i u prodaju kod nas. Nove informacije iz Kine dodatno potvrđuju glasine da će napokon stići i Dual SIM podrška za Appleove uređaje

Apple u srijedu čeka veliki dan u kojem će se potvrditi da je dizajn jubilarnog iPhonea X bio pun pogodak te će američka kompanija prema svemu sudeći lansirati tri nova telefona, različitih dijagonala i cijena, ali s istim dizajnerskim stilom. 

Dodatnu potvrdu tome dao je i sam Apple, kojem su se u kodu stranice  na apple.com pojavili linkovi koji potvrđuju imena novih telefona. XML datoteka tako ukazuje na to da će se dva glavna aduta iz Applea zvati iPhone XS i XS Max, dok će treći telefon prema svemu sudeći nositi oznaku iPhone XR. To znači da neće biti ništa od oznake Plus na novim modelima, ali i da se srednji iPhone neće zvati XC, prenosi Verge.

Veliki ekrani i 'zub' na vrhu gdje se nalaze prednja kamera i senzori trebali bi biti glavni adut novih iPhonea. Najnovije informacije dodatno potvrđuju najave da bi iPhone napokon trebao dobiti dual SIM podršku. GSM Arena prenosi fotografije kineskih operatera koji su na društvenim mrežama objavili fotografije jabuka s dvije SIM kartice i prednostima takvog korištenja telefona, ali i fotografiju telefona s utorom za dva SIM-a. 

Iako iPhone podržava brzo punjenje, najnovije glasine ukazuju na to da će telefon i dalje dolaziti sa sporim 5W punjačem u kutiji, prilično sporim u odnosu na najbrže punjače koje imaju top modeli na Androidu. Za brzo punjenje trebat će izdvojiti dodatni novac.

Znači, uz tri telefona, u srijedu se može očekivati i novi Appleov sat, a dodatna potvrda tome također je stigla iz samog Applea.

Uz telefon i sat očekuje se najava izlaska iOS-a 12, ali i novi iPad te AirPods slušalice. 

Appleova konferencija počinje u 19 sati, a možete je pratiti na Appleovim uređajima ili na Microsoft Edgeu za Windowse 10.

Komentari (104)
  • Svakih pol god novi modeli izlaze, vremenski rok se sve vise smanjuje, sam da se sto vise trosi..

    12. 9. 2018,   13:21
  • ovaj bude valjda koštao 14 999 kn uz ugovor na 10 godina

    12. 9. 2018,   13:30
  • Kod iphone mi se ne svida sto je prezatvoren, a i sto im je praksa kao i dosad za neke stvari sto je kod ostalih standardno kod njega nadoplacivaj, bile to bezicne slusalice, ako ih ne kupis nemas nikakve, a sad i brzo punjenje. Izbacuju stalno neke nove modele, al da bi ima telefon u kompletu placaj jos dodatno. Samo papilova

    12. 9. 2018,   13:25