Obavijesti

Tech

Komentari 11

Stižu Škode za indijsko tržište, ulažu čak 1,2 milijarde dolara

Stižu Škode za indijsko tržište, ulažu čak 1,2 milijarde dolara
1

Nova Škodina vozila proizvedena u Indiji koristit će lokalnu verziju Volkswagenove platforme za vozila MQB A0, koja će biti usklađena sa strožim sigurnosnim i standardima emisije štetnih plinova,

VIDEO

Europski proizvođač automobila Škoda planira u Indiji proizvoditi novo sportsko vozilo srednje veličine u sklopu investicije od 1,2 milijarde dolara kojom njegov vlasnik Volkswagen nastoji oživjeti prodaju na tom velikom tržištu.

Prodaja Škodinih vozila u Indiji porasla je prošle godine 30 posto, najviše poduprta potražnjom za modelima Škoda Rapid i sportskim modelima. VW pak zaostaje za konkurencijom na tom tržištu, uključujući Ford i Toyotu, unatoč blagom rastu prodaje u prošloj fiskalnoj godini.

Nova Škodina vozila proizvedena u Indiji koristit će lokalnu verziju Volkswagenove platforme za vozila MQB A0, koja će biti usklađena sa strožim sigurnosnim i standardima emisije štetnih plinova, najavljenima za 2020. godinu.

Oko 90 posto svakog novog Škodinog vozila bit će proizvedeno na lokalnoj razini, naglasio je u razgovoru s novinarima izvršni direktor Škode Berenhard Maier, dodajući da će češki brend također istražiti mogućnost izvoza indijskih automobila.

Vlasnik Škode Volkswagen planira također proširiti pogon u Aurangabadu u zapadnoj Indiji i osnovati novi inženjerski centar kojim kako bi povećao udio u indijskom tržištu na pet posto do 2025. godine.

Širenje Škode vremenski se poklopilo s nastojanjima krovne tvrtke da decentralizira upravljanje ograncima u različitim dijelovima svijeta, prepuštajući ga pojedinim brendovima.

"Mislimo da bi se grupa VW mogla usredotočiti na tehnologiju i električne automobile i pokušati zadržati udio na razvijenim tržištima, dok bi Škoda mogla postati predvodnica u segmentu masovnih proizvoda na tržištima u nastajanju", nagađa Puneet Gupta, pomoćnik direktora za prognoze u autoindustriji u istraživačkoj kompaniji IHS Markit.

Iako su Škoda i indijski Tata Motors u kolovozu prošle godine odustali od planiranog partnerstva za razvoj automobila namijenjenih tržištima u nastajanju, Škoda je i dalje otvorena za suradnju, rekao je Maier. Trenutno Škoda ne pregovara s drugim kompanijama o povezivanju, dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu