Obavijesti

Tech

Komentari 0

Studenti kod nas mogu početi karijeru i prije kraja fakulteta

Studenti kod nas mogu početi karijeru i prije kraja fakulteta

Važno je da studenti s tvrtkama ostvare kontakt prije završenog formalnog obrazovanja, smatraju u Podravci. Tržište se mijenja, ali i navike ljudi, posebno mlađe populacije

VIDEO

Pokušavamo ostvariti idealnu sinergiju. Prepoznavanje, ulaganje i vrednovanje znanja, inovativnosti i rada, poticanje individualnosti kao i timskog rada, uz dinamične, kreativne i uspješne ljude temelj su uspjeha Podravke, rekla Ivana Širić, direktorica Sektora ljudski potencijali i pravo u Podravci na panelu  “Možemo li postati Singapur? Najbolji hrvatski poslodavci budućnosti" u sklopu konferencije "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" početkom studenog.

Pokretanje videa...

01:16


Naglasila je da su STEM vještine danas nezaobilazne, kako u drugim tvrtkama, tako i u Podravci, koja je poslodavac koji gradi kulturu povjerenja, strasti, izvrsnosti, kreativnosti i usmjerenosti na zadovoljstvo potrošača. Novi proizvodi, obrazovni programi, dobra suradnja s partnerima, konstantan ekonomski rast te širenje međunarodne tržišne mreže samo su neki od dokaza koji potkrepljuju tu tvrdnju. Tu su i studenti koji s Podravkom mogu ostvariti prvi kontakt i prije završetka formalnog obrazovanja te biti dio Podravkine budućnosti. Kroz studentski posao, stručnu praksu ili izradu seminarskih i/ili završnih radova studenti mogu ući u Podravkin svijet. 

Mijenja se tržište, ali i navike ljudi, posebno mlađe populacije. Irena Bašić Štefanić, direktorica upravljanja ljudskim potencijalima RBA, rekla je da banke tinejdžerima uopće nisu zanimljive. 
- Vidimo velike promjene. Prosječnom korisniku je svaki bankovni proizvod na kraju isti. Mladi ljudi od banaka danas traže nešto sasvim novo. Zanima ih banka na mobilnom uređaju i banka koja im je brzo dostupna. Kad sam došla raditi u RBA ključne su bile komunikacijske vještine, a danas, uz to, trebamo i STEM, ali i razne druge vještine - ispričala je Bašić Štefanić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Trebaju nam vaučeri za studente'

Prodekan i osnivač Visoke škole za financijski menadžment RRiF dr. sc. Vlado Brkanić uvjeren je da Hrvatska ne može postati Singapur.
 - Sveučilište je magla, teorija i daleko je od prakse. U našim školama nema biznisa. U Hrvatskoj nitko ne želi biti računovođa. I dok sveučilišta dobivaju novac od države, privatne škole, koje imaju bolje programe, moraju naplaćivati školarine. Država bi trebala dijeliti vaučere kako bi studenti sami mogli izabrati gdje će studirati - smatra prodekan.

U Plivi, kaže Petrovac Šikić, na obrazovanje gledaju samo kao na platformu. 
- Ne znamo kako će u budućnosti izgledati tehnologija pa radimo na educiranju vlastitih zaposlenika. Znanje je najvažnije - poručila je direktorica. Šikić smatra da su nam potrebna porezna rasterećenja i plaćanje smještaja jer bismo time potaknuli demografsku politiku. Nela Bučević, direktorica Odjela za ljudske potencijale Coca-Cole HBC – poslovna jedinica Adria, naglasila je da su, kao društveno odgovorna kompanija, krenuli pomagati mladima da pronađu posao. 
- Nakon završetka srednje škole djeca nemaju timski rad, vještine komunikacije i razumijevanja. Pružamo im ono što im je potrebno da se zaposle - objasnila je Bučević.

Konferenciju “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” organiziraju 24sata i partneri: RBA, Podravka, Pliva, INA, Coca-Cola, Visoka škola za financijski management RRiF i Obrtnička komora Zagreb.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...
STEM JE ZA SVE

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...

Istraživanje IDIZ-a pokazuje da su djevojke u Hrvatskoj još nesklone STEM zanimanjima. Razgovarali smo sa stručnjakinjom za AI, dr. Lanom Žajom, zašto je tako i hoće li nas umjetna inteligencija prestići

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto