Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sud naredio gradu Mainzu da pripreme zabranu za dizelaše

None Foto: Andreas Arnold/DPA/PIXSELL

Grad Maniz mora pripremiti zabranu prometa za vozila s motorima na dizelski pogon do 1. travnja sljedeće godine, ali ne navodi se odnosi li se ta zabrana na cijeli grad ili pojedine zone

Upravni sud u Mainzu naložio je u srijedu gradskim vlastima pripremu zabrane prometovanja vozilima s dizelskim motorima koja bi bila uvedena ukoliko se u dogledno vrijeme ne smanje vrijednosti štetnih plinova na području grada.

"Grad Maniz mora pripremiti zabranu prometa za vozila s motorima na dizelski pogon do 1. travnja sljedeće godine. Zabrane bi mogle biti uvedene početkom rujna 2019. kao posljednje sredstvo u slučaju da vrijednost dušikovog ugljika u prvih šest mjeseci sljedeće godine bude premašivala dozvoljene vrijednosti“, stoji u obrazloženju presude.

DIZEL SKUPLJI OD BENZINA Ovo je početak kraja dizelaša? Već sad se benzinac više isplati

U odluci Upravnog suda u Mainzu međutim nije određeno treba li se zabrana prometovanja odnositi na čitav grad ili samo na pojedine zone kao što je to dosad bio slučaj u nekim gradovima.

Grad Mainz smatra da je u stanju održavati prihvatljive granice plinova, ali predstavnici organizacije Njemačka zaštita okoliša, koja je i podigla tužbu protiv grada Mainza zbog neučinkovitosti u borbi protiv zagađenja zraka, dvoji oko toga.

Poskupljenje cijena goriva iznenadilo mnoge građane I TO SE DOGODILO... Nakon punih 10 godina: Litra dizela skuplja od litre benzina!

Zabrane prometa za dizelaše su već na snazi u nekoliko gradova ali samo u pojedinim zonama.

Dosad na sastancima između vlade i predstavnika automobilske industrije nije donesen jedinstveni koncept kojim bi se izbjeglo uvođenje zabrane prometovanja.

A forensic expert works at a crime scene where two people died during a police operation in Kirchheim DRAMA U NJEMAČKOJ 'Upomoć, sin mi prijeti nožem': Dvoje mrtvih i dvoje ranjenih

Politika se zalaže za ugradnju dodatnih katalizatora što industrija zbog prevelikih troškova odbija.

Komentari (23)
  • To su luđaci,pa na ulazu u Mainz je Hajdelbergovo postrojenje koje zagađuje nemjerljivo,to je lijepo smišljeno i podiže prodaju novih vozila,mislim ds je razlog ipak dugotrajnost vozila i nema dvoznamenkastog postotka prodaje novih vozila

    24. 10. 2018,   19:12
  • Uvesti fijakere i rikše.

    24. 10. 2018,   18:03
  • Opet glupost i direktiva EU..cemu smo se mi prikljucili jadna li ti majko...

    24. 10. 2018,   17:19