Obavijesti

Tech

Komentari 39

SUV manija se nastavlja, a bit će i poslastica iz drugih klasa

SUV manija se nastavlja, a bit će i poslastica iz drugih klasa
10

U Hrvatsku tijekom 2018. godine dolazi više od 100 značajnih automobilskih noviteta, a najviše će opet biti SUV-ova raznih veličina

VIDEO

Od Alfe pa do Volva, veliki proizvođači su za 2018. pripremili “poplavu” noviteta. U modi su i dalje SUV-ovi, a bit će i novih hibrida te električnih automobila. Neki noviteti koji kod nas stižu tijekom godine su već predstavljeni.

Drugi, koji uglavnom stižu nakon proljeća su pak još strogo čuvana tajna te se o njima ne zna previše. Ofenziva SUV-ova koji su obilježili 2017. godinu samo će se malo usporiti u 2018. godini, no i dalje će ta klasa dominirati u pogledu noviteta. Iz Audija tako stižu novi Q3 i Q8, BMW je najavio X2, X4, X5 i X7, a Mercedes GLE. Citroën dovodi novi crossover C4 Cactus kao svojevrsnu zamjenu za klasični C4, ali i veliki C5 Aircross, a Peugeot bi ponudu trebao proširiti najmanjim SUV-om 1008. Seat Arona u Hrvatsku stiže za koji tjedan, a kasnije u godini stiže i veliki Seat SUV. Iz Volkswagena bi trebao stići novi Touareg, ali možda i najmanji VW SUV, klasu ispod T-Roca. Koliko SUV klasa uzima maha govori i činjenica da će svojeg predstavnika u klasi dobiti i Lamborghini s modelom Urus. Ove godine dolazi jedna prava terenska legenda staroga kova, ali moderne tehnologije, potpuno novi Mercedes G-klase. 

Zbog sve većih ekoloških restrikcija proizvođači su gotovo zanemarili razvoj dizelskih motora te novac preusmjerili u razvoj električnih i hibridnih automobila novih generacija. 

Najzanimljiviji električni novitet bit će novi Nissan Leaf s realnim dosegom većim od 300 kilometara što je veliki napredak u odnosu na prethodnika koji je u osnovnoj verziji jedva prelazio 180 kilometara. Nove električne sustave najavljuju i drugi proizvođači, a među njima prednjače Kia i Hyundai. No 2018. donosi i mnogo novih konvencionalnih modela. Posebno aktivan bit će Audi kojem dolaze novi A1, A6, A7 i A8, krajem godine stiže i novi Ford Focus, a tijekom ljeta Kia Cee’d. Mercedesova A-klasa stiže tijekom proljeća, a ljubitelje sportskih auta razveselit će novi Megane R.S. koji bi trebao postaviti nove standarde među kompaktnim sportašima, gdje su primat posljednjih godina preuzeli drugi proizvođači. To je samo dio vatrometa noviteta koji nas očekuje 2018. godine

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Audi A8 je tehnološki biser 2018. godine

Audi A8

Novi A8, koji bi trebao stići već tijekom siječnja, najnapredniji je novi auto godine. Prvi na svijetu je razvijen kako bi podržavao autonomnu vožnju 3. razine. 

Audi A7 Sportback je zavodljivog izgleda

Audi A7 Sportback

Automobil bi u Hrvatsku trebao stići tijekom proljeća. Od impresivnog velikog A8 posudio je mnogo tehnologije, a svi motori imaju takozvane blage verzije hibridnog sustava. 

Dacia Duster je novi kralj jeftinih SUV-ova

Nova generacija Dustera u Hrvatsku stiže krajem siječnja. Izvana se jedino straga ozbiljno razlikuje od prethodnika, no ispod lima je većina komponenti i tehnike potpuno nova. 

Volvo XC40 je kompaktan, ali ima tehnologiju velikih

Najmanji Volvo SUV je velik dio tehnologije posudio od XC60 i XC90, koji su među najnaprednijim SUV-ovima na svijetu. Na tržište dolazi u ožujku.

Stinger je najbolja Kia u povijesti 

Nevjerojatno mnogo pozitivnih kritika razlog je zašto mnogi kupci napeto čekaju dolazak najboljeg korejskog auta u povijesti. Prodaja u Hrvatskoj počinje uskoro.


CLS je jedan od najljepših Mercedesa

Der neue Mercedes-Benz CLS: Das Original in dritter Generation

Nova atraktivna limuzina sa siluetom kupea stiže tijekom proljeća. Osnovni dizelski model ima čak 286 KS, a najsnažniji dizel 367 KS.


Novi Cactus je zamjena za klasični C4

Zbog dolaska C3 Aircrossa, C4 Cactus se iz SUV-a transformirao  u blagi crossover koji predstavlja svojevrsnu zamjenu za klasični kompaktni C4. 

Lamborghini Urus je prvi supersportski SUV

Lamborghini ulazi u SUV svijet spektakularnim Urusom. Auto ima 650 KS, do 100 km/h ubrza za samo 3,6 sekundi, a postiže 305 km/h.

Renault Megane R.S. za nove rekorde

Auto koji stiže u prvom kvartalu ima novi 1,8-litreni motor s 280 KS. U ponudi će biti novi automatski mjenjač s osam brzina i ručni mjenjač.

Nissan Leaf s mnogo većim dosegom

Potpuno novi Leaf ima mnogo moćniju bateriju i zbog toga pruža realni doseg veći od 300 km. Auto ima 150 KS i stiže tijekom proljeća.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'
ukupno 1850 kvadrata

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica