Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svaki dan u svijetu će online biti više od milijun novih ljudi

Očekuje se da će do 2022. biti aktivirano preko pola milijarde 5G pretplata i da će 5G tehnologija tada pokrivati 15 posto svjetskog stanovništva

Do 2022. godine u svijetu će biti 2,6 milijardi novih pretplatnika mobilnog širokopojasnog pristupa internetu što je u prosjeku više od milijun novih pretplatnika svaki dan, pokazuje najnovije izdanje Ericssonovog izvještaja "Ericsson Mobility Report".

U Ericssonu predviđaju da će se do kraja 2022. mobilni podatkovni promet na pametnim telefonima povećati devet puta i dostići 66 eksabajta mjesečno.

Glavni službenik za strategiju i rukovoditelj tehnologije i razvoja poslovanja u Ericssonu Niklas Heuveldop ističe kako će rana primjena 5G tehnologije dovesti do preko pola milijarde 5G pretplata do 2022. godine.

U novom izdanju Mobility Reporta prognozira se da će tijekom 2018. godine LTE (4G) preteći GSM kao najveću pristupnu tehnologiju prema broju pretplatnika.

"Brzina kojom je ta tehnologija stavljena u upotrebu i usvojena se ne može mjeriti ni sa čime do sada. Trebalo je samo pet godina da LTE pokrije 2,5 milijardi ljudi, u odnosu na osam godina za WCDMA/HSPA ili 3G. Samo je u prvom tromjesečju ove godine dodano 250 milijuna novih LTE pretplata" kaže se u izvještaju.

Očekuje se da će do 2022. biti aktivirano preko pola milijarde 5G pretplata i da će 5G tehnologija tada pokrivati 15 posto svjetskog stanovništva.

Komentari (10)
  • Kako da budem prvi da imam to-da tetoviran lakat izbacim kroz prozor auta-al kako da ljudi sad znaju da sam na 5 G??

    23. 6. 2017,   16:54
  • Ugušiti ćemo se u vlastitom smradu . Globalno zatopljenje je derivacija od broja stanovnika na zemlji !

    23. 6. 2017,   16:28
  • VR i AI preuzimaju. Već su odavno su tu a sada će usisat još više ljudskog uma koji će evoluirat u ne baš nešto previše dobro, kemija mozga se mijenja. I ne moguće ih je zaustaviti jer je eskapizam čovječanstva u zabavu i virtualno sve veći i veći i sa dobrim razlogom.

    23. 6. 2017,   16:40